Nu ska branschen träffas igen på Print Next

Hållbarhet, konjunktur och branschutveckling diskuteras på Print Next den 28 oktober. 12 talare delar med sig av kunskap.
Hållbarhet, konjunktur och branschutveckling diskuteras på Print Next den 28 oktober. 12 talare delar med sig av kunskap.

Hävda restriktioner och ett stort sug efter att träffas igen. Branschen ska nu samlas på Print Next den 28 oktober för att blicka framåt.

Nätverket Grafkom samarbetar i år med både Nopa och Grafiska Företagen kring Print Next.

– Det är tre starka nätverk som nu samlar sina medlemmar igen för att under en dag diskutera framtid och nätverka, säger Magnus Thorkildsen på Grafkom.

Anmälningssidan har precis öppnats och du ser här vilka som redan anmält sig.

12 talare och en professionell moderator

På scenen kommer denna gång 12 branschpersonligheter att dela med sig av sina kunskaper och de leds av Jon Forsell som är moderator.

– För första gången har vi en professionell moderator som ska hjälpa oss att få ut ännu mer av de experter som står på scenen, säger Magnus.

Fokus för talarna blir på tre områden – hållbarhet, affärsutveckling och ”efter covid”.

  • Förändringarna i samhället i stort och för medier mer specifikt diskuteras under den första delen med experter som Mats Rönne på Pyramid Communication och Madaleine Thor på IRM.
  • Susanne Spector, chefsanalytiker på Nordea Markets ger en bild av det ekonomiska läget. I samma timme kommer också Esben Mols Kabell från Scandinavian Printing Group upp på scenen och pratar om hur det ser ut i grafisk bransch och hur en av Europas större aktörer (Onlinesprinters) ser på framtiden.
  • Hållbarhetsfrågorna är många och de flera aspekter diskuteras av Ulrika Rosén från Skyltmax, Roy Jensrud från det norska storförlaget Cappelen Damm och Håvard Grjotheim på Scandbook. Alla tre otroligt kunna inom området.
  • Affärsutveckling i övrigt beror man på ett par olika sätt. Bland annat kommer David André från distributionsbolaget 21grams att prata om hur värdet på det tryckta mediet kan öka genom nya tjänster. Cecilie R Milenkovic kommer från Robot Norge och berättar om ett case där man installerat en stor robotlösning på Ålgård Offset.

Läs mer och säkra en egen plats på Print Next den 28 oktober.

Annons

Faberexposize expanderar till Norge genom förvärv

Det norska tryckeriet Get Noticed blir basen för expansionen till Norge för Faberexposize som producerar skyltmaterial för både bruk inomhus som utomhus. Det handlar om allt från flaggor, banderoller, skyltar och displayer, till dekaler, parasoller och tält, storformat och diverse interiörprodukter.

”Förvärvet av Get Noticed AS passar in i Faberexposize strategi för att erbjuda de bästa utskriftslösningarna lokalt till den norska marknaden”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Faberexposize har sin nordiska bas i Stockholm och är en global koncern med produktionsanläggningar i både Europa och Asien. Koncernen har sin bas i Nederländerna.

Get Noticed stannar kvar i samma lokaler, behåller samma telefonnummer och samma webbplats men verkar från och med nu under den nya ägaren Faberexposize.

Get Noticed beskriver sig som en ”One-stop-shop in print solutions on large and small surfaces”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Explosion i tonerfabrik skapar leveransproblem till tryckerier

Två tonerfabriker hos Konica Minolta står still efter en explosion. Så här ser planen för återstart ut.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

UPPDATERAD: Gryningsräd mot massatillverkare – misstänkt kartell

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tillverkare av gräspapper tar in 200 miljoner – förpackningsföretag bland nya ägarna

”En tydlig markering för vårt fortsatta engagemang för hållbarhet”

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Norske Skog ställer om till förpackning för 350 miljoner euro – ”ger högre marginaler”

Tar upp kampen med de största aktörerna. Ska nå lönsamhet inom 3 år. Här är strategin.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Platt vinflaska ger stora klimatvinster

Det brittiska förpackningsinnovatören Garçon Wines, som har som affärsidé att göra den konservativa vinbranschen mer hållbar, har utvecklat en platt vinflaska.

Nu har vinmakaren Accolade wines tagit det okonventionella beslutet att hälla upp sitt vin i de platta flaskorna gjorda av återvunnen plast.

Klimatsmart på flera sätt säger man – både vid flasktillverkningen och transporterna. Koldioxidutsläppen reduceras med 79 procent vid flasktillverkningen och 60 procent för distributionen, enligt företaget.

Själva flaskan väger en sjättedel av en traditionell glasflaska.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Pulpac ansluter till 4evergreen

Pulpac har gått med som ny medlem i 4evergreen.

Alliansen förenar hela branschens värdekedja och främjar samarbete och innovation för en hållbar och cirkulär ekonomi inom fiberbaserade förpackningar.

4evergreen skapades som ett forum där organisationer och företag från hela den fiberbaserade förpackningsvärdekedjan för första gången kunde gå samman för att höja den totala återvinningsgraden.

– Det gemensamma målet för 4evergreen-alliansen är att fullända cirkuläriteten, samtidigt som man ökar medvetenheten om fördelarna med fiberbaserade förpackningar. Genom att göra detta arbete strävar vi efter att höja den totala återvinningsgraden av fiberbaserade förpackningar till 90 procent innan 2030. Innovation står i centrum för oss och Pulpac är en mycket välkommen medlem, säger Susanne Haase, programdirektör, 4evergreen Alliance, i ett pressmeddelande.

Linus Larsson, vd för Pulpac (Bild: Pulpac)

– Det vi tar med till denna allians av experter och världsledare är en ny produktionsteknik som kan påskynda övergången till fiberbaserade förpackningar. Vi kan omvandla fiber till förpackningar upp till tio gånger snabbare än konventionella fiberbildningsmetoder, samtidigt som vi minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent, säger Linus Larsson, vd för Pulpac.

– Vi ser fram emot att samarbeta inom alliansen, dela med oss ​​av vårt kunnande och få insikter om hur vi kan utnyttja torrformad fiber för cirkulär ekonomi. Tillsammans kan vi åstadkomma förändringar och skapa förpackningar som är vettiga för företag, konsumenter och världen vi delar, avslutar Larsson.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny flaskmodell gör det enklare att klämma ut det sista

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Norrmejerier designar om smörbytta – fyra miljoner förpackningar enklare att källsortera

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny låda för säkrare e-handel

redaktionen@branschkoll.se
Annons