Nu ska branschen träffas igen på Print Next

Hållbarhet, konjunktur och branschutveckling diskuteras på Print Next den 28 oktober. 12 talare delar med sig av kunskap.
Hållbarhet, konjunktur och branschutveckling diskuteras på Print Next den 28 oktober. 12 talare delar med sig av kunskap.

Hävda restriktioner och ett stort sug efter att träffas igen. Branschen ska nu samlas på Print Next den 28 oktober för att blicka framåt.

Nätverket Grafkom samarbetar i år med både Nopa och Grafiska Företagen kring Print Next.

– Det är tre starka nätverk som nu samlar sina medlemmar igen för att under en dag diskutera framtid och nätverka, säger Magnus Thorkildsen på Grafkom.

Anmälningssidan har precis öppnats och du ser här vilka som redan anmält sig.

12 talare och en professionell moderator

På scenen kommer denna gång 12 branschpersonligheter att dela med sig av sina kunskaper och de leds av Jon Forsell som är moderator.

– För första gången har vi en professionell moderator som ska hjälpa oss att få ut ännu mer av de experter som står på scenen, säger Magnus.

Fokus för talarna blir på tre områden – hållbarhet, affärsutveckling och ”efter covid”.

  • Förändringarna i samhället i stort och för medier mer specifikt diskuteras under den första delen med experter som Mats Rönne på Pyramid Communication och Madaleine Thor på IRM.
  • Susanne Spector, chefsanalytiker på Nordea Markets ger en bild av det ekonomiska läget. I samma timme kommer också Esben Mols Kabell från Scandinavian Printing Group upp på scenen och pratar om hur det ser ut i grafisk bransch och hur en av Europas större aktörer (Onlinesprinters) ser på framtiden.
  • Hållbarhetsfrågorna är många och de flera aspekter diskuteras av Ulrika Rosén från Skyltmax, Roy Jensrud från det norska storförlaget Cappelen Damm och Håvard Grjotheim på Scandbook. Alla tre otroligt kunna inom området.
  • Affärsutveckling i övrigt beror man på ett par olika sätt. Bland annat kommer David André från distributionsbolaget 21grams att prata om hur värdet på det tryckta mediet kan öka genom nya tjänster. Cecilie R Milenkovic kommer från Robot Norge och berättar om ett case där man installerat en stor robotlösning på Ålgård Offset.

Läs mer och säkra en egen plats på Print Next den 28 oktober.

HP ökar farten på nya storformatarna

HP kommer med nya storformatsskrivare. Det är modellerna Designjet och Pagewide som nu uppgraderas.

redaktionen@branschkoll.se

Mimaki lanserar nya skrivare för print direkt på objekt

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger sin första förpackningsfabrik

redaktionen@branschkoll.se

Investmentbolag går in i plastlåde-branschen

redaktionen@branschkoll.se