Logga in

Nu kan din bitmoji hamna på en mugg – Snapchat fortsätter med produktmedia

20 november, 2018 | Av: David Linnér | Dela:

Snapchat har haft ett tufft år bakom sig och jakten på intäkter fortsätter. Nu lägger de sitt öde i produktmedians varma händer och konceptet är faktiskt ganska smart.

Snapchat, den där appen där man skickar bilder som försvinner och som ungarna använder, har haft det ganska kämpigt ända sedan Instagram ganska skamlöst kopierade deras koncept och skapade Instagram Stories. Bara senaste kvartalet så backade de med 325 miljoner dollar, uppger Techcrunch.

I början av året gjorde de en satsning på produktmedia, men då rörde de sig om ett fåtal motiv föreställandes några populära emojis. Nu låter de istället användaren använda sin egen avatar (bitmoji) som sedan kan placeras på bland annat muggar och t-shirts.

I praktiken betyder det här att du kan sätta en liten tecknad avatar av dig själv och/eller en kompis på en produkt, för att skapa personlig produktmedia som är relevant både för bäraren och för Snapchat.

Bland produkterna finns klistermärken, muggar, t-shirts, anteckningsblock, tjocktröjor, handdukar och skal till telefonen. Produkterna kostar från 20 kronor och uppåt. Konceptet har rullats ut till iOS i USA nu i dagarna, skriver Techcrunch.

Såhär ser för övrigt min avtar ut när den sitter på Branschkolls redaktion. Skulle mycket väl kunna göra sig bra på en kaffemugg.

”Branschen är besatt av automatisering” – Grafkom tillbaka med Workflow Summit

Anna Oñate driver OctoBoost, Christian Weyer har startat Crispy Mountain och Kairit Parker från iOnPrint är alla djupt engagerade i att automatisera grafiska flöden. Du träffar dem på Workflow Summit.

Nätverket Grafkom är i höst tillbaka med succén Workflow Summit om arbetsflöden och automatisering. De tre första talarna är nu presenterade – de kommer från Tyskland, Estland och Norge – man satsar i år på att ytterligare förstärka det internationella perspektivet. (mer…)

Skatteverkets nya vägledning om moms på trycksaker

Skatteverkets vägledning om skattesatser på tryckta produkter har skrivits om på grund av ny lagstiftning och två nya ställningstaganden.

Förvärvar strategiskt: Heidelberg ska bygga en ”App Store” för tryckerier

Det tyska mjukvarubolaget Crispy Mountain – som utvecklar det helt nya affärssystemet Keyline för grafiska företag – har förvärvats av Heidelberg. (mer…)

Ytterligare 157 miljoner till Readly för att digitalisera tidskrifter

Readly har tagit in 157 miljoner kronor i kapital (mer…)

Intensifierar lobbyarbetet mot Postnord och Strålfors – ”kräver rättning i ledet”

Dagens Industri den 13 juni 2019.

Grafiska Företagen fortsätter tillsammans med Citymail och 21 Grams att kritiserar Postnord för att utnyttja sin dominerande ställning. (mer…)

Drupa gör storsatsning på 3D-print

80 seminarier och massor av inspiration inom 3D-print.

Nytt svenskt papper – av 100% returfiber

Ett nytt och helt returfiberbaserat papper i premiumkvalitet.

API sätter fart på Gelatos tillväxt – flera nya kunder uppkopplade

”Framtiden är individanpassade trycksaker som levereras vid behov med lokal produktion och leverans”. (mer…)

Broker tar in 3 miljoner dollar i tillväxtkapital

”Vi kan göra samma sak för print-on-demand-industrin som Airbnb gjorde för reseindustrin”. Global printaktör tar in nytt kapital.