Västerbottens län

Norrmejerier söker Specialist Förpackningsutveckling

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 365 lokala bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 450 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Specialist Förpackningsutveckling

Vill du ha ett jobb där du har en specialistroll inom förpackningsutveckling och där du får driva projekt och förändring från idé till färdig produkt? Klappar ditt hjärta dessutom för Norrland så har du hittat rätt! Vi söker nu en självgående och driven expert som vill fortsätta vårt arbete med att optimera förpackningar utifrån funktion, material och hållbarhet för våra fantastiska norrländska produkter.

Din vardag hos oss 

Som Förpackningsutvecklare ingår du i Produktutvecklingsavdelningen men det är du som omvärldsbevakar, lyfter idéer och ansvarar för området förpackningsutveckling. Du har ett tätt samarbete med kollegorna på avdelningen men även med inköp och produktion.

Du kommer att arbeta med hela vårt sortiment inom varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®.

Arbetet ställer krav på att du har kunskap om material och olika förpackningars funktion samt kan bidra med konsument- och kundinsikter med avseende på olika förpackningslösningar. Du kalkylerar förpackningskostnader samt säkerställer funktion genom att genomföra hanteringstest i varuflödet och butikstester. I arbetet ingår även att aktivt delta i produktutvecklingsavdelningens arbete med att förbättra arbetsrutiner, dokumentation samt utveckla interna kompetenser.

I din vardag arbetar du i projektform tillsammans med kollegor på andra avdelningar samt externa kontakter. I viss mån kommer du även projektleda samt delta med kompetens och expertkunskaper i andra utvalda projekt. Rollen innebär ett helhetsgrepp inom området förpackningsutveckling där bevakning av lagstiftning och att driva utveckling kopplat till våra uppsatta hållbarhetsmål också är viktiga delar. Du utgår från Umeå mejeri men arbetar också ifrån vårt huvudkontor i Umeå samt vårt mejeri i Luleå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Testkörningar kan komma att ske på obekväm arbetstid. Resor mellan våra anläggningar ingår i arbetet, därav är B-körkort ett krav.

Vi söker dig

Du har flera års erfarenhet från livsmedels-, läkemedels- eller andra för oss relevanta branscher där du har arbetat med förpackningsarbete. I grunden ser vi att du har en högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot materialteknik/kemi eller logistik/supply chain.

Projektledande roll eller utbildning inom projektledning, hållbarhets- och/eller miljörelaterade arbetsuppgifter samt kunskap om vad implementering i produktion innebär är både önskvärt och meriterande.

För att lyckas i denna roll innehar du en skicklighet att hantera komplexa problemlösningar och kan självständigt dra slutsatser när du hanterar flera utvecklingsprojekt samtidigt. Du tillför en stark drivkraft att ”få det att hända” vilket inspirerar andra att vara med. Arbetet innebär många kontaktytor, så dina sociala egenskaper är viktiga, att du är lyhörd och har god förmåga till samarbete. Du är ansvarstagande med en stark känsla för både kvalitet och service.

På ett enkelt och lättförståeligt sätt hanterar du och överför information, i tal och skrift både på svenska och engelska, både internt och externt. Som person är du strukturerad och analytisk, driven och resultatinriktad, allt för att nå uppsatta mål.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att använda dina kunskaper i en bred roll. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och erbjuder en rad fina förmåner. Vårt förhållningssätt genomsyras av våra värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons