Bjuv eller Sjöbo

Nordvalls söker controller

Är du en nyfiken redovisningsekonom/controller som vill utvecklas vidare mot business controlling? Trivs du i en ansvarsfull roll på en ekonomiavdelning där alla hjälps åt? Vill du jobba på ett bolag som befinner sig på en spännande tillväxtresa? Du är efterlängtad! Nordvalls Etikett AB söker en controller som brinner för siffror och tycker om att jobba i en bred roll, både högt och lågt.

Du får välja placering, tjänsten är belägen på någon av kontoren i Sjöbo eller Bjuv, och du rapporterar till Jenny som är ekonomichef. Jenny är en stöttande och hjälpsam ledare som finns där för sin personal och tycker det är viktigt att man har roligt på jobbet. Ekonomiavdelningen består av dig, två redovisningsekonomer, ekonomichefen samt en controller.

Tjänsten är till en början ett vikariat för nuvarande controller som innebär en bredare roll inom både redovisning och controlling. Därefter kommer din roll bli en mer renodlad Business Controllerroll inriktad mot produktionscontrolling och analys. Du kommer börja med att gå bredvid nuvarande controller och lära dig dessa arbetsuppgifter.

Nordvalls kännetecknas av gemenskap, passion och service, korta beslutsvägar, tillväxt samt – inte minst – kunniga och engagerade medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvarig för anläggningar, lager och provisioner i månadsbokslut
  • Hjälpa till med bokslutsarbetet
  • Månadskommentarer och analys av resultatet
  • Månadsrapportering till ägare i Tyskland
  • Rapportering av resultat per fabrik
  • Faktureringsstatistik veckovis mot budget per fabrik
  • Månadsstatistik på kundnivå och säljarnivå
  • Ansvarig för budget och prognos
  • Investeringskalkyler
  • Efterkalkyler

Vem söker vi?
För att trivas i rollen är du en okomplicerad person som har ett flexibelt arbetssätt. Du är gärna en del av ett team, men tycker precis lika mycket om att jobba självständigt.

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har minst ett par års arbetslivserfarenhet inom redovisning eller revision. Du har god IT-vana och har arbetat i flera ekonomisystem samt har goda kunskaper i Excel. I ett litet team som på Nordvalls är det extra viktigt att det blir en person med rätt inställning. Du är en engagerad och prestigelös person som tar stort ansvar för vad du presterar. Du är noggrann, strukturerad och tycker om att jobba brett. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons