Nordvalls byter till bergvärme och solceller

Nordvalls vd Patrik Jenemark.
Nordvalls vd Patrik Jenemark. Nordvalls

Etikettryckeriet Nordvalls har installerar både bergvärme och solceller för att ge energi och värma upp produktionsanläggningen i Sjöbo. Resultatet blir ”minst 25 procents lägre kostnader för uppvärmningen”.

Bergvärmen är på plats sedan i höstas och om några veckor tas solcellspanelerna på tryckeriets tak i drift. Redan nu värms de runt 8.000 kvadratmeter stora lokalerna upp av bergvärme från den nya anläggningen.

Geoanläggningen med energi från bergvärme är ett samarbete mellan Nordvalls och elbolaget E.ON, där den senare står för drift och underhåll av anläggningen. Elen som genereras av solcellerna driver den lokalt installerade bergvärmepumpen, och den el som inte behövs för att driva pumpen används i fastigheten.

– Det känns helt rätt att värma upp fastigheten med förnyelsebar energi och det är positivt att vi nu kan erbjuda kunder en än mer hållbar produktion. Vi räknar dessutom med minst 25 procents lägre kostnader för uppvärmningen, kommenterar Patrik Jenemark, Nordvalls vd i ett meddelande.

Annons

Priset på plast rekordhögt

‎För den som letar efter exempel på inflation i dag är råvaror ett bra ställe att börja på. Koppar, stål, trä och plast är antingen nära eller på rekordhöga nivåer.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenskt tryckeri startar postersajt mot nischad konsumentgrupp

Ska hjälpa föräldrar piffa till barnrummen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenska Posterland expanderar till Tyskland

Bara ett halvår efter starten.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Posterföretag fick nästan 5 gånger mer betalt än väntat

Det svenska posterföretaget köptes upp av modeföretag.

redaktionen@branschkoll.se
Annons