Nordvalls bygger ny etikettfabrik

Pressmeddelande 2010-02-04

Nordvalls är en av de ledande leverantörerna av etikettlösningar till den skandinaviska läkemedelsindustrin. Som ett led i vår offensiva satsning förvärvar Nordvalls från årsskiftet en ny fabriksfastighet i Sjöbo. Fastigheten som är på 4.900 kvm köps av Biomet Cementing Technologies, ett medicintekniskt företag med produktion av ortopediska implantat.

”Fastigheten är i ett mycket gott skick och standardmässigt mycket lämplig för produktion riktad till läkemedelsindustrin. Trots detta kommer vi att göra en hel del anpassningar för att optimera lokalerna till vår verksamhet. Detta kommer att ske under första halvåret 2011 och vi planerar att starta upp vår produktion i den nya fabriken efter semestern. Namnet på den nya fabriken blir Nordvalls Pharma”, säger Niklas Grufstedt VD på Nordvalls.

”Vi samlar nu all vår verksamhet mot läkemedelsindustrin som omfattar såväl självhäftande etiketter som bipacksedlar och inlagor till våra flerblads- och bookletetiketter under samma tak. Detta innebär att vi därmed flyttar vår nuvarande etikettproduktion mot läkemedelsindustrin och hela den verksamhet som vårt dotterbolag Tomelilla Tryckservice AB bedriver till den nya fabriken i Sjöbo. Personalmässigt rör det sig om cirka 25 personer” säger Christer Persson, platschef på Nordvalls Pharma.

Etiketter till läkemedelsindustrin är och har länge varit en kärnverksamhet på Nordvalls. Fram till 70-talet var etikettverksamheten helt uppbyggd på apotek och läkemedelsindustrin. Vi har lärt oss mycket och byggt upp en stor kunskap som vi tar med oss in i denna satsning och det känns mycket spännande att kunna erbjuda våra kunder alla de fördelar vi själva ser.

Satsningen ger oss möjlighet att ytterligare öka driftssäkerheten i vår verksamhet. Nu får vi tillgång till två separata produktionsanläggningar som till stora delar kan backa upp varandra i det fall någon allvarlig driftsstörning skulle uppstå. Detta har länge varit ett önskemål eller krav från vissa av våra kunder och det känns mycket bra att kunna erbjuda detta.

I nya fullt anpassade lokaler kommer vi att ytterligare höja standarden på produktkvalitet, miljöarbetet och arbetsmiljön. Optimala flöden kommer även att underlätta vår produktionsstyrning och möjliggöra effektivitetsförbättringar.

”Den nya fabriken ger oss möjlighet att växa rejält, inom pharma såklart, men även mot övriga branscher som livsmedel/dryck, kemtekniskt, skog/papper och logistik. Flytten av pharma-verksamheten ger ju helt naturligt utrymmesmässigt nya möjligheter för den verksamhet som blir kvar i vår nuvarande fabrik, avslutar Niklas Grufstedt.

Dansk print- och profilaktör startar i Sverige

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rise anordnar kostnadsfri kurs – ta reda på vad dina produkter innehåller

Den 8 december håller Rise en kostnadsfri grundkurs för dig som vill lära dig mer om kemikalier i dina varor/produkter.

Kursen är digital och är 3,5 timmar.

Som företag är det ditt ansvar att veta om de produkter du sätter på marknaden innehåller skadliga kemikalier. Men hur vet du om en vara innehåller farliga ämnen? Vilka kemikalier är det egentligen som ska fasas ut? Substitutionscentrums grundkurs är till för dig som vill komma igång och arbeta med kemikalier i dina varor

Läs mer och anmäl dig här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Fyra av fem nordbor litar inte på grön marknadsföring enligt ny studie

Även oberoende tredjepartscertifieringar har problem med tilliten. Så här tycker konsumenter i Norden om hållbar konsumtion.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nydesignad vinkartong för e-handel från Smurfit

Smurfit Kappa har lanserat en ny förpackningslösning som är speciellt anpassad för vin, för att hjälpa företag att dra nytta av den fortsatta tillväxten av vinförsäljning via e-handel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Finat Label Competition – öppet för anmälan

Ämnen i artikeln: Etikett
Ämnen i artikeln: Etikett
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Investerar i e-handelsförpackningar – ”lösningen är till sin natur hållbar”

Investeringen ska serva hela Europa.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rätt förpackning kan minska matsvinnet – 30 års forskning sammanfattas i ny bok

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordic Paper skärper sina klimatmål

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hylte Kommun ska sälja mark till Stora Enso

Ämnen i artikeln: Formed FiberStora Enso
Ämnen i artikeln: Formed FiberStora Enso
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hur påverkar förpackningen försäljningen – halvdagsseminarium

Hur kan du paketera, presentera och prissätta dina förpackningar för att synas bättre och öka försäljningen?

redaktionen@branschkoll.se
Annons