Nilar söker Grafisk formgivare

Är du en kreativ, nyfiken och engagerad person som vill kliva in i en viktig roll i ett företag i tillväxtfas? Nilar söker en grafisk formgivare som tidigare arbetat inom området och som vill tillhöra ett sammansvetsat team. Har du en känsla för kvalitativt designade företagsmaterial, samt gillar att utveckla företagets grafiska profil och visuella kommunikation? Vi går igenom urvalet löpande, ansök idag!

Information om uppdraget
Hos Nilar får du arbeta i en framtidsbransch på ett företag i framkant. Exempelvis används Nilars produkter för lagring av förnybar energi i bostäder, kommersiella fastigheter och industrier där det ställs allt högre krav på säkra och hållbara alternativ. Med nya metoder har Nilar utvecklat ett batteri med en förlängd livslängd och kan nu erbjuda återvinningsbara batterier.

Läs mer om Nilars batterier här och läs mer om Nilar på deras hemsida på deras LinkedIn samt deras Instagram.
För att se ett urval av företagets informationsfoldrar, klicka här.

Utöver ett spännande företag står personlig utveckling i fokus hos Nilar. Som medarbetare på Nilar kan du bygga din karriär i den riktning du vill och de stöttar varje individs professionella utveckling. På Nilar råder en familjär stämning där de tränar tillsammans på lunchen och avsätter tid för gemensamma aktiviteter.

Arbetsuppgifter
Som grafisk formgivare kommer du ingå i ett sammansvetsat team där du kommer ha breda arbetsuppgifter inom marknadsföring. I rollen kommer du arbeta för att producera material för ett företag där man är i en tillväxtfas.

Du kommer bland annat att ta fram bildmaterial till webb och sociala medier, arbeta med grafiska trycksaker såsom foldrar, reklam- och profilprodukter för mässor, designkoncept och ta fram presentationsmaterial i PowerPoint. Vidare kommer du att skapa tryckfiler i original för flyers, kuvert och liknande.

Du kommer att ha en viktig roll i Nilars marknadsarbete och kommer kunna bidra med kreativitet, nya idéer och ta egna initiativ för att utveckla både dig själv men även marknadsföringen.

Vi söker dig som
Vi söker dig med en utbildning från universitet, yrkesutbildning eller motsvarande inom grafisk design/art direction eller motsvarande.
Du har tidigare erfarenhet inom liknande arbetsuppgifter och kan visa upp portfolio, länkar, hemsidor eller liknande (skicka gärna med dessa i ansökan).
Talar och skriver på både svenska och engelska.
Arbetar obehindrat med Adobes program såsom InCopy, InDesign, Photoshop och Illustrator.
Har systemvana inom Officepaketet, inklusive PowerPoint och mallhantering, Excel och Word.
Det är meriterande om du tidigare arbetat som fotograf eller filmare och har erfarenhet av bild- och videoediteringsverktyg. Kunskaper inom webbdesign är också meriterande. Då företaget vill utöka annonsering och liknande till fler länder är det meriterande om du talar spanska, tyska eller italienska.

Som person är du kommunikativ och trivs med att arbeta i team. Du har en vilja att jobba nära verksamheten och bör även vara kreativ samt idérik när det kommer till att se utvecklingsmöjligheter. Vidare är du prestigelös och tvekar inte på att kliva in där det behövs.

Övrig information
Start: Augusti
Omfattning: Tillsvidare med ambitionen att Nilar tar över anställninge på sikt.
Placering: Täby (Arbetet sker hemifrån i nuläget pga rådande situation).
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nilars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se