Logga in

Netflix släpper första numret av sitt kundmagasin – och det är jättefint

03 september, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Netflix lägger stora resurser på sitt tryckta magasin.

I våras skrev vi om att Netflix ska lansera ett tryckt magasin för att bli tagna mer seriöst av Hollywood, nu har första numret släppts.

Magasinet har fått namnet Netflix Queue och det allra första omslaget pryds av ingen mindre än legenden Eddie Murphy. Designen på magasinet har tagits fram tillsammans med Pentagram, en av världens största och mest erkända designbyråer.

Pentagram säger i ett blogginlägg om arbetsprocessen att den största utmaningen var att förlänga Netflix-upplevelsen till magasinet, så att det känns lika engagerande som deras videotjänst men också som en tydlig del av varumärket.

Som inspiration bakom magasinet tittade de på en blandning av modemagasin och klassiska filmmagasin från 1950- och 60-talet som gav läsarna en inblick bakom ridån.

Netflix-tittare älskar att prata om sina favoritserier och Queue erbjuder dem ett fikabord i form av en tidning som kan starta och bygga på konversationen.

I magasinet finns också flera häpnadsväckande visuella element i form av bilder, porträtt och illustrationer. Många av dessa har tagits fram specifikt för magasinet.

Det går om man vill

Ja, så här kan det se ut när ett av de största mediahusen i modern tid bestämmer sig för att göra en kundtidning. För inspiration och en djupare inblick i processen bakom magasinet – titta här.

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)