Innehåll från BostadsZonen
annons

Vikten av en bra hyresvärd

HUS_1800

När man ska hyra lägenhet eller någon annan bostad så är det viktigt att man har en hyresvärd som känns trygg och säker och som har en stabil ekonomi. På BostadsZonen kan man hitta lägenheter i hela Sverige och där finns många olika hyresvärdar att välja mellan. 

På BostadsZonen annonserar hyresvärdar de bostäder de har att erbjuda och man kan även, som hyresgäst annonsera sig själv. Det betyder att man kan skapa en profil där man berättar vem man är och vad för typ av bostad man är intresserad av att hyra. På det sättet kan både hyresvärdar och hyresgäster hitta varandra lättare. 

Skillnaden mellan privata och kommunala hyresvärdar

Det finns för och nackdelar med allting och så även när det kommer till privata och kommunala hyresvärdar. Hos de kommunala hyresvärdarna brukar hyrorna vara något lägre, rent generellt och det upplevs också som att de kommunala lyssnar mer på sina hyresgäster. Däremot så är de privata hyresvärdarna ofta mindre vilket kan göra att ens röst blir lättare hörd. Har man dessutom en hyresvärd som är väldigt liten är de ibland bekanta med sina hyresgäster vilket gör att man kan bli lättare lýssnad på. 

På BostadsZonen så kan man själv välja vilken hyresvärd man föredrar och vilken man tycker inger mest förtroende. En stor skillnad som man bör känna till är att kommunala hyresvärdar omfattas av lagen om allmännyttiga kommunala bostadsbolag vilket betyder att hyresgästerna har rätt att påverka sitt boende. De kommunala hyresvärdarna har också ett krav på sig att underhålla slitage i bostaden med jämna mellanrum. Det har inte de privata. 

De privata hyresvärdarna behöver inte heller ta hänsyn till någon kommunal kö. Det betyder att det kan vara lättare att få en lägenhet genom en privat hyresvärd även om man inte har stått fler år i kö. En del privata hyresvärdar godkänner ansökningar genom mail och ibland har de också ett eget kösystem som de går efter. 

Vad krävs för att få hyra en bostad?

Vad som krävs hos de olika hyresvärdarna för att bli godkänd som hyresgäst ser lite olika ut. På BostadsZonen kan man själv kontakta hyresvärden om man har frågor kring detta eller något annat. Om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare så kan man ändå godkännas hos en del hyresvärdar. Man behöver ofta visa varför man har fått en betalningsanmärkning och så länge det inte handlar om en obetald hyra så kan en eller två anmärkningar ibland godkännas.

Innehåll från BostadsZonen