Innehåll från Distansinstitutet
annons

Utbildningsbranschen blir mer flexibel

video-conference-5162927_1280

Med internets framfart blir vi allt mer flexibla i samhället. Mobiler blir utrustade med mer avancerad teknik, så vi lättare kan ta med oss jobb, studier och annat vart vi än beger oss under dagens lopp.

Kommunikationsverktyg finns i olika gränssnitt och det finns ett stort urval att välja mellan för att kunna samtala på olika sätt. Allt från vanliga ljudsamtal till videosamtal med eller utan funktioner för att visa upp bilder eller videoklipp. Detta har gjort att distansen mellan olika människor har minskat kraftigt och man kan bli mer flexibel med tider och olika uppdrag.

Då vi alla har olika förutsättningar och levnadssätt, så blir det mer populärt med att kunna ha en mer flexibel vardag. Att enkelt kunna upprätta olika typer av möten via internet har öppnat upp många möjligheter. Detta har även gjort att distansstudier kan förse sina studenter med mer flexibel inlärningsmetod.

Distansinstitutet erbjuder olika typer av distansutbildning och några av deras populära kurser är Administratör, Rekryterare, Samtalscoach, Projektledare och Inredare. Detta lärosäte vill nå ut till alla som vill utvecklas inom specifika branscher och hjälpa dem att ta fram all potential som redan ligger inom dem.

Den nya utbildningsbranschen ger fler möjligheter 

Tack vare det större utbudet av distansutbildningar öppnas det upp större möjligheter för många fler karriärsugna. Då studenterna kan vara mer flexibla med tider, schema och studietakt så blir det lättare att kunna utvecklas och senare satsa på ett jobb med karriärmöjligheter och bra lön. 

Det finns ett större utbud av utbildningar om man väljer att läsa på distans och många gånger kan man välja kurser där det ingår enstaka träffar eller att man studerar helt på distans. Vissa utbildningsanordnare erbjuder helt flexibla startdatum, medan andra har utsatta datum för när deras kurser startar och slutar. Den nya utbildningsbranschen är med andra ord flexibel på flera sätt.

Vid alla lärosäten som erbjuder utbildningar på distans medföljer en utbildningsplattform där all kommunikation mellan studenter och ämnesexperter/lärare sker. Plattformarna kan vara uppbyggda på olika sätt, med olika funktioner. De flesta har i grunden funktioner som gör att lärosätet kan dela olika filer, till exempel kursens läroplan, veckoschema och andra textdokument eller videofiler som ska användas i utbildningssyfte. 

Vanligtvis brukar det i lärplattformen finnas tillgång till ett forum där man öppet kan diskutera olika delar av kursen eller om man behöver hjälp med ett projekt eller annat där man kan ha fastnat. Här kan man även knyta an till studiekamrater, som man kanske känner något gemensamt med eller att det kan vara en nyttig kontakt arbetslivet senare.

Innehåll från Distansinstitutet