Innehåll från hittamatkassen.se

Spara tid med en matkasse direkt till dörren

mat

En matkasse är, som namnet antyder, en kasse med mat som du kan beställa hem. Det finns mängder av matkassar med olika inriktningar och priser som du kan välja mellan. Med en matkasse kan du varje vecka få spännande och smakfulla måltider levererade direkt till din dörr.

Fördelar med matkassar

Spara tid – Ta sig till affären, gå och handla för att sedan ta sig hem kan ta lång tid. Beställer du en matkasse levereras maten direkt hem till din dörr och du slipper gå och handla i mataffärer vilket sparar dig massvis av tid.

Prova nya maträtter – Att leta efter eller att hitta på goda maträtter som ska passa hela hushållet kan vara knepigt. Med en matkasse får du smaka på nya, inspirerande och goda måltider varje dag. Det är ett utmärkt sätt för dig att prova på maträtter som du annars inte hade lagat.

Minskat matsvinn – Hundratusentals ton mat slängs varje år i Sverige vilket har en negativ påverkan på miljön. Eftersom ingredienserna i en matkasse levereras i den exakta mängd som behövs för dina recept behöver du inte slänga några matvaror. Detta leder till minskat matsvinn som i sin tur gynnar miljön.

Matkasse är bland annat bra för

Små hushåll

Bor du ett litet hushåll med enbart en eller två personer kan en matkasse passa dig. Med en matkasse för små hushåll har du veckomenyn färdig och du behöver inte tänka på vad det ska bli till middag. Du kan med fördel beställa en matkasse för två eller flera personer även i ett litet hushåll. Maten som blir över är perfekt att ha till matlådor.

Viktnedgång

Satsar du på att gå ner i vikt kan en matkasse hjälpa dig. Det finns flera matkassar som är inriktade på nyttiga och kalorisnåla måltider som du kan beställa. Med en matkasse blir det lättare för dig att hålla dig till sin kost. Hos respektive matkasseföretag kan du se näringsinnehåll i de måltider du vill beställa. Vissa företag låter dig som kund välja vilka måltider du vill ha i din kasse. Du kan då välja bland ett flertal olika recept och har möjligheten att välja de som passar både din smak och kostplan.

Vegansk kost

Det kan ibland vara svårt att veta vilka varumärken och matvaror som är veganska eller inte. Beställer du en vegansk matkasse vet du med all säkerhet att all den mat som levereras till dig är veganska och innehåller inga animaliska produkter. Med en vegansk kasse får du prova nya och spännande veganska maträtter som du kanske inte hade provat annars.

Jämför matkassar

Det finns ett stort utbud av matkassar och matkasseföretag med olika inriktningar. Vissa företag erbjuder enbart ekologiska matvaror och andra är inriktade på att vara så prisvärda som möjligt. För att hitta den matkasse som passar dig och ditt hushåll bäst kan du jämföra matkassarna och dess innehåll. På hittamatkassen.se kan du jämföra olika matkassars innehåll och priser.

Innehåll från hittamatkassen.se