Hur du sparar pengar när du planerar din nästa resa

internt

De flesta vet hur lätt det är att budgeten springer iväg när du planerar inför en resa. Flygbiljetten kanske blev dyrare än du trodde, din valuta tappade i värde när du skulle växla dina pengar, eller så fanns det inget billigt rum kvar att välja. Oavsett anledning så känner nog många igen sig i att pengarna tar slut snabbare än vad som var tänkt. För att motverka det – och förhoppningsvis spara lite pengar – finns det vissa saker du kan göra för att se till att du får en så bra start på din resa som möjligt. 

Använd en VPN för att kunna ta del av erbjudanden

Ett sätt för att kunna få en billigare resa är att använda en VPN när du bokar ditt resmål. Då är det möjligt att byta land och ta del av erbjudanden på exempelvis hotell som bara gäller i det landet. Dessutom är det i många fall betydligt billigare med flyg om du bokar från en sida som visar lokala flyg. Om du exempelvis vill flyga till Australien är det bättre att byta din IP-adress (via VPN) till en australiensisk IP-adress då du får upp priser som gäller lokalt. Lokala sidor har oftast billigare flyg inom det landet och på så sätt får du en billigare flygbiljett. 

Detta är något som även kan gälla exempelvis hotellrum och om du använder en VPN för att byta din plats så kan du även få tillgång till bokningshemsidor för hotell som, genom geoblockering, bara är tillgängliga på en viss plats. Då är det möjligt att leta igenom flera bokningshemsidor tills du hittar det priset du vill ha. 

Ett annat sätt är att byta land till ett land som har ett lågt BNP och en låg levnadsstandard. Generellt sett är det så att medborgare i länder där många flyger och där det är populärt med flyg tvingas betala mer för flygbiljetterna. Bokningssidorna matchar nämligen priset till vem köparen är. Det är antagligen större chans att den som flyger från ett “rikt” land är villig att betala mer för en flygbiljett, medan någon från ett “fattigt” land antagligen inte kan det. För att få en billigare flygbiljett är det därför en god idé att byta land till ett land med lägre levnadsstandard. 

Det är även viktigt att använda en VPN eftersom att den tjänsten döljer vem du är och döljer vilken IP-adress du har. Det gör så att bokningshemsidorna inte kan matcha priset till vem du är och hur mycket de tror att du kan betala för biljetten. Att du är dold på nätet medför även att priset inte ökar om du går in på hemsidan många gånger, vilket är vanligt problem för de som söker på flygbiljetter eller boende utan VPN. Saknar du en VPN kan ett sätt att kringgå det vara att surfa i inkognitoläget.

Fler fördelar med en VPN

Förutom att du kan få tag på betydligt billigare flyg och boende om du använder en VPN, så finns det även många andra fördelar med en sådan tjänst. En VPN fungerar på så sätt att den krypterar din personliga information och skyddar dig på nätet. Det innebär att om du blir ID-kapad, din dator blir utsatt för en cyberattack eller dina personliga uppgifter säljs på Dark Web så har många VPN-tjänster möjligheten att upptäcka och stoppa detta. Alla VPN-tjänster har tyvärr inte sådana funktioner, så om det är viktigt för dig måste du välja en VPN-tjänst som erbjuder den tjänsten. 

Sammanfattning

Avslutningsvis är det väldigt bra att ha tillgång till en VPN. Det gör att du kan boka billiga boenden, köpa prisnedsatta flygbiljetter och ta del av billiga erbjudanden. Med en VPN krypteras och skyddas dina uppgifter och du kan välja en ny ip-adress från ett annat land. 

Dessutom har många VPN-tjänster många säkerhetsfunktioner vilket gör så att du kan känna dig helt säker när du surfar på nätet. Om några av dina uppgifter mot förmodan skulle läcka har många VPN-tjänster system som tidigt upptäcker läckan och meddelar dig om det. Oavsett i vilket syfte du vill använda VPN-tjänsten så har den åtskilliga med gynnsamma funktioner.