Innehåll från Welltours/Contentalot
annons

Ett kvalitativt bokföringssystem sparar dig tid

calculator-385506_960_720

Det kan skilja sig väldigt mycket åt mellan olika företag, men du kommer troligen att upptäcka att ett bra bokföringsprogram kommer att spara dig mycket tid. Men vad behöver ditt företag för att täcka alla era behov?

Bokföringsprogram finns i många olika modeller, som alla riktar sig till sin egen typ av företag. Vilken typ av funktioner som är aktuellt för just ditt företag beror bland annat på hur stort företaget är, om det gäller tjänster eller produkter och om det finns en specifik person på företaget som tar hand om all bokföring.

I ett litet företag kan det finnas någon som kan sköta bokföringen självständigt, men i ett stort företag är det troligt att arbetet delas upp mellan olika personer för att öka effektiviteten. Beroende på hur mycket du vill automatisera din bokföring och om du vill använda systemet även för att exempelvis fakturera kunder. 

När du själv har fullt upp med annat jobb, så är det skönt att bli avlastad med hjälp av ett tillfälligt program eller revisor. Frågan är väl hur mycket hjälp du behöver, vilken typ av program du skulle ha behov av. Sök bland olika bokföringssystem och se vilka alternativ som finns på marknaden. Gör sedan en jämförelse mellan de alternativ som finns.

En noggrann jämförelse innan du bestämmer dig

När det är dags för dig att välja bokföringsprogram, så finns det många olika saker att ta hänsyn till. Du bör titta på vilken programvara du vill ha, men också på priset och hur mycket hjälp du behöver för att använda den. Det finns gratisversioner, som Bokio och Dooer, som kanske kan vara en bra hjälp till en början.

Du bör ge dig själv tid att jämföra alla dessa faktorer innan du köper något bokföringsprogram för ditt företag. Var ärlig om hur mycket tid du kan investera i att använda programmet, annars kan det leda till att du köper ett program som du inte kommer att förstå och sen får du istället anlita en revisor i sista stund.

Ett vanligt misstag är att köpa ett bokföringsprogram som inte har rätt funktioner för ditt företag. Däremot finns det gott om olika versioner på marknaden och ett bra sätt att jämföra alternativen är att läsa några kvalitetsrecensioner på välrenommerade sajter. Jämför kunders omdömen med betyg på produkten. Kan det vara något som kan passa dig och ditt företag?

Bokföringsprogram är till för att hjälpa dig, men du bör använda dem med försiktighet och endast köpa de funktioner som är lämpliga för ditt företag. En del företag har kampanjer då man kan testa deras bokföringsprogram gratis några månader eller att de första månaderna är gratis, vilket man ibland Wint kan erbjuda. Liknande kampanjer kan också vara bra att ta med i sitt sökande.

Innehåll från Welltours/Contentalot