Logga in

Media Tryck / Lunds universitet söker Grafisk formgivare

04 december, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö.

Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. LU Service är en sektion inom universitetets gemensamma förvaltning och erbjuder såväl tjänster som produkter till universitetets verksamheter.

LU Service består av sex avdelningar som arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder.

LU Service har 245 medarbetare. Media-Tryck är Lunds universitets interntryckeri och erbjuder tjänster inom print-on-demand, originalframställning, layout, illustration, efterbehandling samt utskrifts-

och kopieringsservice. Tryckeriet har en stark position nationellt inom universitets- och högskolesektorn och arbetar aktivt med förvaltningen av Lunds universitets grafiska profil.

Media-Tryck söker nu en grafisk formgivare / originalproducent med djup kompetens i den grafiska processen. Tjänsten består huvudsakligen av formgivning och produktion av trycksaker för Lunds universitet, vars grafiska profil ska följas och förvaltas på bästa sätt.

Du ska alltså ha god vana av att arbeta med och förvalta grafiska profiler. Då vi arbetar i Adobe-sviten är det ett absolut krav att du arbetar helt obehindrat och självständigt i framför allt InDesign, Photoshop och Illustrator.

God vana av Office-paketet är också en fördel. Dina arbetsuppgifter kommer att vara allt från minsta format och snabba insatser till stora, omfattande produktioner som kan löpa över lång tid.

Du måste vara flexibel; både effektivitet och noggrannhet är nödvändiga egenskaper för denna tjänst. Du kommer att arbeta i en internationell miljö.

Daglig kontakt med studenter och anställda från världens alla hörn kräver att du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi sätter stort värde på social kompetens och det är viktigt att du har förmågan att samarbeta och kommunicera då du är en del i kedjan mellan inlämning och leverans, med många inblandade kollegor och beställare.

Du kommer att arbeta både självständigt och i ett team som leds av en erfaren grafisk formgivare. För att vara aktuell för tjänsten ska du

 

  • ha minst fem års erfarenhet av arbete med grafisk form och originalproduktion i datormiljö
  • ha goda kunskaper i form- och typografiska regler
  • ha goda kunskaper i formgivning
  • kunna arbeta helt självständigt i InDesign, Photoshop och Illustrator
  • ha god vana av problemlösning i datormiljö
  • tala och skriva svenska och engelska obehindrat
  • vara socialt kompetent, samarbetsvillig och kommunikativ. Det är dessutom en fördel om du
  • har god vana av Office-paketet
  • har goda kunskaper i bildteori och bildbehandling
  • har goda kunskaper i färgstyrning och färghantering. Om du blir kallad till intervju kommer du några dagar i förväg att få ett praktiskt, fiktivt uppdrag.

 

Detta ska du presentera vid intervjutillfället, gärna tillsammans med tre egna arbetsprover. Provanställning kan bli aktuell.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Svensk skog banar vägen för hållbarhetssatsningar – investeringarna skjuter i höjden

Billerudkorsnäs investerar 7 miljarder i en ny kartongmaskin – en av många investeringar i den svenska skogsindustrin. (Bild: Billerudkorsnäs)

Hållbarhet är mer aktuellt än någonsin och skogen är inblandad i många av de mest akuta miljösatsningarna. Det här har resulterat i flera tunga investeringar i den svenska skogen och bara 2017 så investerades 16,4 miljarder. (mer…)

Kodak lanserar sin första professionella 3D-skrivare – svenskt bolag ska sälja den i Norden

Kodaks senaste, och enligt återförsäljaren, första professionella 3D-skrivare har nyligen lanserats och det blir upp till en svenskt bolag att ta den till Norden. (mer…)

Skaffa koll på profilbranschen – här är tre stora kedjor och ”tio i topp”

Branschkoll Promotion har tagit fart ordentligt sedan starten i januari. Under året har vi bland mycket annat tittat på tre av de stora kedjorna i branschen och för att hjälpa dig hitta till dessa kommer här en kort sammanfattning och länkar till artiklarna.

Årets färg 2019 från Pantone är Living Coral – lanseras med produktmedia

Färgen som Pantone valt som 2019 års färg blir ”Living Coral” även känd som Pantone 16-1546. Färgen ligger i gränslandet mellan rosa och orange och sägs vara pulserande men ändå mogen och mjuk. (mer…)

Inleder nordiskt samarbete kring 3D-print

Nordic AM Group är ett nytt intiativ vars målsättning är att skapa en nordisk marknad och mötesplats för 3D-printing, eller som de själva kallar det, additiv tillverkning. (mer…)

Få konkurser i branschen men antalet varsel ökar – här är alla siffror

Konkurserna i näringslivet ökar – och så även i flera andra delar av kommunikationsbranschen. Men den grafiska branschen står som undantag. Här är alla aktuella siffror med diagram för grafiska branschen, byråer och förlag.

Göteborgare tar ”Sveriges kanske trevligaste tryckeri” till Stockholm

Göteborgstryckeri öppnar i Stockholm. (Bilder: Wikimedia Commons. Götaplatsen av Historiker och Sergels torg av de:Benutzer:Stern. Bilderna är beskurna)

Service och kundlösningar i fokus när Göteborgstryckeri, med stort utbud av trycksaker och produktmedia, öppnar i Stockholm.

Karlshamns kommun tvingas göra om tryckeriupphandling – strider mot transparensprincipen

Ljungbergs tryckeri överklagade Karlshamns kommuns tryckeriupphandling tidigare i år – nu tvingas man nu göra om den efter en dom i Förvaltningsrätten. (mer…)

Världens mest hållbara sugrör görs av trä – Stora Enso teamar upp med startup-bolag

”Tillsammans med Stora Enso har vi utvecklat världens mest hållbara sugrör för produktion i industriell skala. Varje vecka produceras och konsumeras miljarder plastsugrör och vårt sugrör har potentialen att bli en riktig ”game changer”.