Logga in

MECA söker Kommunikatör

04 december, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Har du ett par års erfarenhet av kommunikationsarbete och har en vilja att få bidra på riktigt? Då kanske vi har Sveriges roligaste marknadsjobb åt dig! Som en del av vår satsning på att närma oss konsumenten söker vi nu en driven kommunikatör som kan och vill verka i gränslandet mellan det strategiska och det operativa.

Om tjänsten

Då detta är en ny roll i företaget innebär det att du är med och skapar mycket nytt. Som Kommunikatör hos oss på MECA blir ditt huvudsakliga fokus att vara en ansvarig länk mellan MECA centralt, säljarna och våra interna behov. Du är med att ta fram och implementera strategier kopplat till koncernens mål att förbättra den interna och externa kommunikationen, både i tryck och på sociala media. Du är en byggsten i MECA’s arbete med att skapa den bästa digitala och fysiska konsumentresan och vår satsning på att komma närmre konsumenter och kunder (verkstäder).

Internt fungerar du som projektledare för många varierande uppdrag, planering och aktivering av sociala media, kreera och samordna kampanjer, internkommunikation och event. Du jobbar i nära samarbete med kollegorna på vår marknadsavdelning och har stora samarbetsytor internt.

Ett urval av arbetsuppgifter och ansvar i rollen:

 • PR-ansvarig från idé till skrivande och publicering
 • Projektledare från idé till publicering/tryck av internkommunikation och vara med och lansera sociala intranätet Workplace
 • Att vara ansvarig länk mellan MECA centralt, säljarna och in-house gällande kommunikation, marknadsföring och profilering
 • Projektledare från idé till utskick av kampanj-kit till kund och konsument
 • Idéskapande, planering och den dagliga driften i sociala media
 • Projektledare innan och under event
 • Kommunikation och marknadsföring för de egenägda verkstäderna

Du erbjuds ett självständigt arbete i ett glatt och drivet gäng på MECA’s huvudkontor i Malmö. För oss som arbetar på MECA är mångfaldsfrågor en del av vår vardag. Vi strävar efter en högre representation av medarbetare med internationell bakgrund, en jämnare könsfördelning och en åldersstruktur som på bästa sätt representerar våra kunder.

Din Profil

Du är en kreativ idéspruta som har en grafisk ådra och känsla för det skrivna ordet. Du har ett kritiskt öga som ser vad som kan utvecklas och förbättras och du tycker om att självständigt leda projekt. Eftersom du kommer att arbeta inom många olika områden med en varierande uppsättning arbetsuppgifter, är det viktigt att du får energi av och har förmågan att hantera flera parallella uppgifter igång samtidigt och växla mellan dem löpande. Vi ser också att du har en god social förmåga och är service-orienterad.

Kvalifikationer:

 • Ett par års erfarenhet av liknande roll
 • Utbildning inom kommunikation eller liknande
 • Arbetat operativt/strategiskt med sociala media; planering, idéskapande, publicering och återkoppling på reaktioner
 • Erfarenhet av att skapa och nå ut med PR
 • Projektleda, genomföra event och projekt
 • Meriterande att ha hanterat ett företags digitala verktyg och kommunikation, såsom sociala media, intranät och marketing automation.
 • Intresse för skapande av content och en förmåga att utrycka dig väl i skrift
 • Erfarenhet av att arbeta i Indesign
 • Erfarenhet av att hur presentationer bör skapas grafiskt och textmässigt i PowerPoint för att fånga mottagaren.

Vi ser att du har en god grund inom området och en personlighet som bidrar till företagets redan trevliga stämning!

Ansökan

Vi rekommenderar dig att söka snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Svensk skog banar vägen för hållbarhetssatsningar – investeringarna skjuter i höjden

Billerudkorsnäs investerar 7 miljarder i en ny kartongmaskin – en av många investeringar i den svenska skogsindustrin. (Bild: Billerudkorsnäs)

Hållbarhet är mer aktuellt än någonsin och skogen är inblandad i många av de mest akuta miljösatsningarna. Det här har resulterat i flera tunga investeringar i den svenska skogen och bara 2017 så investerades 16,4 miljarder. (mer…)

Kodak lanserar sin första professionella 3D-skrivare – svenskt bolag ska sälja den i Norden

Kodaks senaste, och enligt återförsäljaren, första professionella 3D-skrivare har nyligen lanserats och det blir upp till en svenskt bolag att ta den till Norden. (mer…)

Skaffa koll på profilbranschen – här är tre stora kedjor och ”tio i topp”

Branschkoll Promotion har tagit fart ordentligt sedan starten i januari. Under året har vi bland mycket annat tittat på tre av de stora kedjorna i branschen och för att hjälpa dig hitta till dessa kommer här en kort sammanfattning och länkar till artiklarna.

Årets färg 2019 från Pantone är Living Coral – lanseras med produktmedia

Färgen som Pantone valt som 2019 års färg blir ”Living Coral” även känd som Pantone 16-1546. Färgen ligger i gränslandet mellan rosa och orange och sägs vara pulserande men ändå mogen och mjuk. (mer…)

Inleder nordiskt samarbete kring 3D-print

Nordic AM Group är ett nytt intiativ vars målsättning är att skapa en nordisk marknad och mötesplats för 3D-printing, eller som de själva kallar det, additiv tillverkning. (mer…)

Få konkurser i branschen men antalet varsel ökar – här är alla siffror

Konkurserna i näringslivet ökar – och så även i flera andra delar av kommunikationsbranschen. Men den grafiska branschen står som undantag. Här är alla aktuella siffror med diagram för grafiska branschen, byråer och förlag.

Göteborgare tar ”Sveriges kanske trevligaste tryckeri” till Stockholm

Göteborgstryckeri öppnar i Stockholm. (Bilder: Wikimedia Commons. Götaplatsen av Historiker och Sergels torg av de:Benutzer:Stern. Bilderna är beskurna)

Service och kundlösningar i fokus när Göteborgstryckeri, med stort utbud av trycksaker och produktmedia, öppnar i Stockholm.

Karlshamns kommun tvingas göra om tryckeriupphandling – strider mot transparensprincipen

Ljungbergs tryckeri överklagade Karlshamns kommuns tryckeriupphandling tidigare i år – nu tvingas man nu göra om den efter en dom i Förvaltningsrätten. (mer…)

Världens mest hållbara sugrör görs av trä – Stora Enso teamar upp med startup-bolag

”Tillsammans med Stora Enso har vi utvecklat världens mest hållbara sugrör för produktion i industriell skala. Varje vecka produceras och konsumeras miljarder plastsugrör och vårt sugrör har potentialen att bli en riktig ”game changer”.