Malmö

Malmö stadsbyggnadskontor söker Visuell grafisk kommunikatör

Malmö växer. Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. Att bygga framtidens Malmö är ett lagarbete med många inblandade och stadsbyggnadskontoret har en central roll i detta uppdrag.

Brinner du för visuell kommunikation? Har du ett intresse för arkitektur och samhällsfrågor? Då kanske det är dig vi söker!

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Du välkomnas till ett härligt gäng kommunikatörer som alla arbetar för att på bästa sätt stötta stadsbyggnadskontorets chefer och medarbetare. För att snabbt komma in i din roll ser vi att du är skicklig på att sätta dig in i komplexa frågor och processer. Vi erbjuder dig en varierad vardag med skiftande tempo och det är därför viktigt att du kan planera och omprioritera vid behov. Vidare är du en lyhörd person som tycker om att samarbeta och som har lätt för att bygga förtroende och goda relationer, såväl internt som externt.

De formella kraven för tjänsten är att du har högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har flerårig yrkeserfarenhet av visuellt grafiskt kommunikationsarbete och du har med fördel projektlett kommunikationsuppdrag. För att kunna möta olika målgrupper krävs att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Du är van vid att arbeta teamorienterat för att ta fram kommunikationskoncept för olika målgrupper. Det är en självklarhet för dig att arbeta från idé till färdig produkt. Du ser vikten av att arbeta med story telling i den visuella kommunikationen och har en förmåga att gestalta idéer som berör.

Vi förutsätter att du har god datorvana och kan arbeta med programvaror inom Adobe CS. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med Canva, Premiere Pro eller After Effects. Du har en naturlig fallenhet för ord och meningsuppbyggnad. Du är kreativ, driven och brinner för nya sätt att nå ut till olika målgrupper.

I rollen som visuell grafisk kommunikatör på stadsbyggnadskontoret kommer du att ansvara för förvaltningens visuella identitet och arbeta operativt tillsammans med dina kollegor för att ta fram grafiska koncept. Sist men inte minst vill vi att du med din initiativförmåga, kreativitet och laganda är med och bidrar till Malmös stadsutvecklingsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan, och tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontorets kommunikationsenhet består av sju medarbetare och en kommunikationschef. Enheten leder och samordnar förvaltningens interna och externa kommunikation, samt utvecklar och stödjer verksamheterna med kommunikationsplanering, kommunikationsaktiviteter, uppföljning, medierelationer och omvärldsbevakning. Kommunikationsenheten samordnar hela Malmös studiebesöksverksamhet.

Förvaltningens intranät, externa webbsidor och sociala medier utvecklas och förvaltas av kommunikationsenheten. Vidare är enheten ansvarig för förvaltningens visuella identitet, pressarbete, kriskommunikation, samt produktion av text, bild, film och layout.

Stadsbyggnadskontoret är myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Vi arbetar för malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 230 medarbetare förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet som man kan förväntas sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och malmöborna.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons