Magasinsförlag samarbetar om läsplattan

Pressmeddelande 2010-06-15

Tre av Nordens största magasinsförlag – Bonnier, Aller och Egmont – har börjat samarbeta kring utvecklingen av digitala magasin. En gemensam butik är en av de saker som ska utredas i Nordic Digital Magazine Initiative.

– Vi publicerar tillsammans hundratals titlar som når miljoner läsare varje månad. Det är viktigt att vi har en dialog med alla de partner som finns i hela kedjan, från hårdvaruleverantörer och butiker till annonsörer och läsare. Allt för att vi ska kunna fortsätta ge läsarna en upplevelse vi vet att de uppskattar och är beredda att betala för. Vi tror att NDMI är viktigt för konsumenterna, konstaterar Ulrika Saxon, vd för Bonnier Magazine Group.

Erik Aller, överdirektör på Aller, poängterar hur viktig läsupplevelsen är.

– Vår publik älskar sina magasin. Vi vill säkra att våra läsare får en lika fantastisk upplevelse i läsplattorna. Vi har en period av teknisk fragmentering framför oss, och vi kommer att jobba för öppna standarder och enkel distribution över alla relevanta plattformar, förklarar han.

Framför allt har Nordic Digital Magazine Initiative fyra mål:

  • Att skapa en läsupplevelse som klarar att återskapa och förstärka respektive varumärkes karaktäristerik på de digitala plattformarna.
  • Att sätta en standard för magasinspublicering som kan hantera olika plattformar och olika e-läsare och därmed en bättre situation för läsarna.
  • Att initiera en bred diskussion med annonsmarknaden om standarder, mätmetoder och innovativa annonslösningar.
  • Att utreda möjligheterna att starta en gemensam butikslösning för digitala magasin.

– E-läsarmarknaden beräknas växa fort och skapar möjligheter för fantastiska läsarupplevelser. Men vi vet också att det är viktigt att starta ett samtal med våra annonsörer om hur reklam och format ska se ut i de digitala magasinen. Genom NDMI säkrar vi att jobba för en öppen marknad för läsarna och annonsörerna, säger Kjeld Lucas, vd för Egmont Magazines.

Åtta45 har ny platschef för tryckeriet i Falun

Ämnen i artikeln: Åtta.45

Marcus Wassborn har anställts som verksamhetsutvecklare och ny platschef på Åtta45 i Falun. Han kommer senast från rollen som försäljningschef på Strömberg där han jobbat på olika positioner sedan 2009.

– Det ska bli oerhört roligt och utmanande att få driva och utveckla enheten i Falun. För att få logistiken att fungera kommer jag bo och jobba varannan vecka i Falun och varannan veckan från Nyköping/Stockholm, säger Marcus Wassborn i en kommentar.

Ämnen i artikeln: Åtta.45
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Visutech tar Kyoceras inkjet till Finland

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech

Visutech är nu återförsäljare för Kyoceras inkjet-press – Taskalfa Pro 15000c – i Finland.

Ämnen i artikeln: KyoceraVisutech
redaktionen@branschkoll.se
Annons

En miljon hushåll har ljudboksabonnemang

Ämnen i artikeln: Ljudböcker

Antal hushåll med ljudboksabonnemang passerar för första gången en miljon, enligt en undersökning från Mediavision.

Ämnen i artikeln: Ljudböcker
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Båstadgruppens väg framåt – ska bli mer av en one-stop-shop

Branschkoll har haft ett långt samtal med Båstadgruppens vd Jonas Cedås om vad som står i fokus på bolaget just nu om deras väg framåt.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

ÅF installerade två padelbanor på nya kontoret – nu flockas kunderna

Padel Rickard

En återförsäljare i Stockholm har installerat två padelbanor i anslutning till sitt kontor och därmed fått både nya och gamla kunders uppmärksamhet.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Vd-byte hos leverantör

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Först i världen med GOTS-certifierade knappar

buttons knappar
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Blir en norsk mässa i augusti också

Den norska branschförening för profilreklam NBR berättar i ett nyhetsmeddelande att deras branschmässa på Scandic Sjølyst ska hållas i augusti i år.

Mässan har inte ägt rum sedan pandemin bröt ut och kommer hålla på 23-24 augusti från 09 till 16, branschfesten/prisutdelningen Blekksprutens kommer även den genomföras, den firar dessutom 20 års jubileum, mer om festen här.

Ej öppet för slutkund vi förväntar oss att alla respekterar det

I den engelska versionen av nyhetsinlägget om mässan skriver man att:

Det här är en viktig och effektiv mötesplats för hela profilbranschen så skicka inbjudningar till era norska distributörer. Men kom ihåg att bara bjuda in distributörer det här är viktigt och vi förväntar oss att alla respekterar det.

Mer information om mässan samt anmälan hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Peter ”Foppa” Forsberg köper Rizzos skoverksamhet

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Torsten forsätter satsa på pingisen – ska börja tillverka priser

glasblåsning

Svenska Bordtennisförbundet och New Wave Group utökar nu sitt samarbete och tecknar två nya avtal därDestination Kosta blir ”Official Championship Partner” och ”Official Trophy Partner”. Och NWG kommer stödjaSvenska Bordtennisförbundets landslagsverksamhet i form av lägerverksamhet samt priser till tävlingsverksamheten

– Det känns naturligtvis spännande att förstärka banden ytterligare med New Wave Group. Våra landslag har efter senaste tidens framgångar ett ökat exponeringsvärde och då ligger det rätt i tiden med den här typen av partnersamarbete där vi hjälper varandra utveckla våra respektive verksamheter. New Wave Group med bland annat varumärkena Kosta Boda och Destination Kosta känns mycket intressanta och med tanke på SBTF:s långsiktiga målsättning att nå nya målgrupper och växa bordtennisen ser jag stor potential och ett flertal lovande synergieffekter, säger Dennis Lindahl, Svenska Bordtennisförbundets ordförande.

LÄS OCKSÅ: Craft ska klä svenska bordtennis-landslaget

redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]
[esi bk-get-single-ad group_id="2168" cache="public" ttl="0"]