Lyxfällan-profil investerar i app som vill flytta viktiga dokument från papper till digitalt

Bild: Patricia Öien Ingemarsson, medgrundare. Magnus Hedberg, Lyxfällan. Jenny Wuori, medgrundare.

Det rör sig alltså om så kallade ”viktiga dokument”, exempelvis kvitton på dyra produkter, kontrakt och försäkringspapper. Dessa kommer traditionellt i pappersformat, men nu vill ett svenskt bolag ändra på det.

Bolaget heter Your PDI (Your Personal Digitalisation) och via deras app så kan du fota, scanna eller ladda upp elektroniska dokument till ett säkert moln med förskapade kategorier. En av investerarna i appen är Magnus Hedberg som investerare, mest känd från tv-programmet Lyxfällan.

– Jag har järnkoll på mina papper. Allt sorteras i rätt pärm, under rätt flik. Men det är ju inte så att jag bär med mig pärmarna hela tiden, säger Magnus Hedberg, i ett pressmeddelande från bolaget, uppger Breakit.

Magnus ska nu bli ansiktet utåt för appen något de hoppas ska kunna locka användare.

– Det här är inte en vanlig kvittoapp eller en vanlig molntjänst. När det gäller ens viktiga papper vill man inte bara ha dem här just nu utan man måste vara säker på att de finns där de näst 10-15 åren, säger Jenny Wuori, medgrundare till Your PDI.

Hitlåt blir bok

redaktionen@branschkoll.se

De ska hitta e-handelns luftsnålaste paket

Överdimensionerade förpackningar och onödigt emballage gillas inte av konsumenterna. Nu ska “Årets Airfluencer” utses.

Cirka 30 procent av varje e-handlat paket består idag av onödig luft och allt fler konsumenter reagerar på för stora förpackningar. Detta menar Postnord som nu drar igång projektet ”Airfluencers” som ska hitta e-handelns luftsnålaste paket.

I en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Postnord uttryckte 70 procent av svenska konsumenter att paket köpta online är större än nödvändigt och innehåller för mycket luft. Dessutom visade undersökningen att hälften av svenskarna upplever att överflödet av luft i paket är ett problem och bland dem svarar sju av tio att problemet är på grund av miljöskäl.

Projekt för att minska luft i paket

Genom att starta initiativet Airfluencers så vill man aktivera konsumenternas engagemang kring luft i paket. Målet är att minska onödiga transporter som belastar klimatet negativt. Med mer luftsnåla förpackningar kan transporterna effektiviseras. 

– Volymerna i våra flöden ökar ständigt. Enligt den senaste E-barometern har e-handeln ökat med 16 procent det senaste kvartalet. Då ska vi minnas att den växte med hela 49 procent under 2020. Med dessa volymer får rätt storlek på förpackningar en stor effekt. Vi kan använda färre fordon, ombuden får mer plats på sina hyllor och konsumenten får inte onödigt med emballage att hantera. Argumenten för luftsnåla paket är många.

Peter Hesslin, chef för e-handel på Postnord

Postnord har nu också inlett ett långsiktigt samarbete med Chalmers i Göteborg, där man gemensamt arbetar för att förstå, mäta och undersöka vad en effektiv förpackning egentligen innebär. 

– Det kan tyckas att det borde vara lätt för e-handelsföretagen att bara packa i mindre förpackningar. Men ju mer vi tittar på problemet med luft i paket desto mer komplext ser vi att det är. Därför startar vi nu initiativet Airfluencers, så att vi samtidigt som vi sprider medvetenhet också kan lära oss av goda exempel.

En del av Airfluencers är en tävling som går live den 25 oktober där konsumenter kan nominera goda exempel på luftsnåla paket till att bli “Årets Airfluencer”. Den e-handlare med flest nominerade paket blir utsedd till “Årets Airfluencer”, skriver man i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Print Next: Framtiden för robotar i grafisk bransch

På Print Next den 28 oktober diskuteras den grafiska branschens framtid.

redaktionen@branschkoll.se

Ropo Capital outsourcar printverksamheten i Sverige och Norge

De är aktörerna som tar över.

redaktionen@branschkoll.se