Borås

Lyreco söker Anbudsspecialist mot profilbranschen

Lyreco är ledande i Europa och världens tredje största leverantör av produkter och tjänster till dagens och morgondagens arbetsplatser. Som specialister utökar vi ständigt vår expertis och vårt erbjudande för att kunna bidra till att våra kunder får ”a great working day”, varje dag.

Vi täcker arbetsplatsers produktbehov genom ett brett sortiment inom kontorsmaterial, städ & hygien, kök & servering, skola och förskola, förpackningsmaterial, möbler, sjukvård och omsorg, IT-tillbehör, profilprodukter, arbetskläder och personligt skydd.

Våra kunder finns i alla storlekar, från offentliga verksamheter, stora privata företag och organisationer till småföretag och privatpersoner. Vårt svenska huvudkontor hittar du i Borås, vi har säljkontor i Göteborg och Stockholm samt ett av Europas modernaste lager i Växjö. I Sverige är vi faktiskt näst störst inom e-handel.

Idag är vi omkring 550 medarbetare i Sverige. Vi tror att våra anställdas engagemang och mångfald är det som skapar den största kundupplevelsen och den bästa servicenivån. Därför strävar vi som ansvarsfullt företag och arbetsgivare efter att säkerställa bästa möjliga välbefinnande för våra anställda, oavsett var de arbetar och vad deras uppdrag är.

Arbetsuppgifter

Som Anbudsspecialist ingår du i vår väletablerade Anbudsavdelning och ansvarar för hela anbudsprocessen med att skapa vinnande offerter till både offentliga sektor och näringslivskunder. Det sker i samarbete med ansvarig säljare och med vår avdelning för arbetskläder och profilprodukter Branding Solutions som bistår med design- och lösningskunskap till din erfarenhet inom profilbranschen gällande produkter och leverantörer samt ditt strukturerade arbetssätt och projektledning.

I rollen kommer du att arbeta med kundofferter innehållande pris, produkter och texter inom framförallt profilprodukter, profilkläder, trycksaker och liknande produktområden men även relaterade produktområden som arbetskläder, yrkeskläder och övrigt förbrukningsmaterial.

Vem är du?

Vi förstår att söka en ny tjänst kan kännas utmanande. Vi uttrycker oss därför utifrån vad som är en tillgång för att lyckas i rollen för att särskilja de punkterna mot de kravpunkter vi har.

För att trivas och lyckas i rollen som Anbudsspecialist söker vi dig som har en eller flera av följande erfarenheter:

* I just denna rekrytering är det ett krav att ha erfarenhet från profilbranschen och produkt-/leverantörskunskap inom profilprodukter, profilkläder och trycksaker.

* Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska språket är ett krav. Samtidigt är det en stor tillgång om du kan kommunicera väl på engelska språket skriftligt och muntligt.

* I denna roll kommer du läsa och hantera underlag med juridiskt innehåll, teknisk dokumentation och data och det är därför en stor tillgång att ha en fallenhet för detta.

* Det är en stor tillgång att ha arbetat med säljande organisationer och i detalj med anbud och upphandlingar i någon form

* Det är en tillgång att ha kännedom om och erfarenhet av upphandlingar till offentlig sektor

* Det är en tillgång att ha vana vid att arbeta i Microsoft Excel och övriga Office-paketet som design-program såsom InDesign eller motsvarande

* Det är en tillgång att ha akademisk examen, eller motsvarande arbetslivserfarenhet, inom exempelvis inköp, försäljning, ekonomi, upphandling eller administration inom profilbranschen.

Vi tror att du idag eller tidigare arbetar i roller enligt nedan eller liknande och då under en tid byggt upp relevant produkt-/leverantörskunskap av profilprodukter, profilkläder eller trycksaker och gillar samt vill utveckla den strategiska delen av arbetet:

* Inköpsassistent eller inköpare

* Försäljning eller kundvård

* Kundtjänst, koordinator eller säljstöd

Dina mest framträdande personliga egenskaper är att du är analytisk, effektiv och noggrann med en stark vilja och positiv inställning i alla lägen. Du tycker om att samarbeta och är van vid att arbeta mot deadlines.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons