Luleå Grafiska köper Xerox iGen150


Luleå Grafiska har tecknat ett avtal som innebär att man köper en Xerox iGen150 med mjukvara och tillhörande serviceavtal. Avtalet är värt 10 miljoner kronor på fem år uppger Affärer i Norr och det blir enligt uppgift den största digitalpressen norr om Stockholm. Affären genomförs tillsammans med Dokumentpartner i Luleå skriver Xerox i ett meddelande.
– Ska du konkurrera måste du ha den modernaste tekniken, säger Johan Rönnquist, till Affärer i Norr.
Dagens 17 anställda ska snart kunna blir 20 enligt Johan Rönnquist. Luleå Grafiska hade en nettoomsättning enligt senaste redovisade räkenskapsåret på 23,5 miljoner kronor.
För att automatisera arbetsflödet installerar man också mjukvaran Xerox FreeFlow Core – en webbaserad lösning som automatiserar arbetsflöden i tryckprocessen.
– Luleå Grafiska är i dag ett komplett tryckeri. Med deras höga krav på kvalitet och en produktion i såväl offset som digitalt kan de hantera allt från bokproduktion till komplexa logistiklösningar. Våra lösningar stöttar deras digitala satsning, säger Bengt Ceder, kanalansvarig på Xerox i ett pressmeddelande.
Förra året investerade företaget i en ny offsetpress.
Källor: Xerox, Affärer i Norr
Länkar: Luleå Grafiska, Dokumnetpartner
Stockholmstryckerier inleder samarbete
Slår sina påsar ihop för effektivitet och tillväxt.
Tillfälliga permitteringar hos finska pappersbruk
Beslutet påverkar 1.100 anställda på sju bruk.
Durst investerar i solkraft
Durst ar installerat en solpanelsanläggning på sitt huvudkontor.
Durst Group, tillverkare av digitala tryck- och produktionsteknologier, har installerat en solpanelsanläggning vid sitt huvudkontor i Brixen, Sydtyrolen, Italien, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Anläggningen, en av de största i Sydtyrolen, förväntas producera över 1.700 MWh energi årligen, vilket motsvarar över 50 procent av Durst Brixens energibehov och motsvarar elbehovet för 550 hushåll. Anläggningen, som består av 3.410 moduler, kommer att använda 70 procent av den genererade energin för egen konsumtion, med de återstående 30 procenten tillgängliga för inmatning eller framtida lagring.
Vi är stolta över att kunna minska vårt koldioxidavtryck och därmed ha en positiv inverkan på miljön, säger Christoph Gamper, vd för Durst Group.
Digitala annonsmarknaden mogen – här är nivån

Investeringar i digital marknadsföring har dubblats de senaste fem åren – men mixen med traditionella medier stabiliseras nu.
Punamusta Media köper upp digitalbyrå – fokuserar nu ännu mer på digitala lösningar

Punamusta Media, som också är en av Finlands större tryckeriaktörer, satsar allt mer på digitala tjänster.
Ny inkjetpress för kartong betatestas – kommersiell lansering i höst
Ricoh och Toshiba bildar världens största tillverkare inom kontorsprint

Slår samman utveckling och produktion av skrivare för kontor i gemensamt bolag.
Reklambyrånätverk och chiptillverkare bygger AI-driven innehållsmotor för reklam

Kommer att driva extremt snabb och storskalig produktion av reklam. ”Skapar 10.000 versioner av budskap på bara några minuter”.
Skyltmax prisas för sitt hållbarhetsarbete

Potentiell FOMO bland leverantörerna efter PSI 2023 – mer än halva mässhallen redan uppbokad

PSI är mer än ett halvår bort ändå säger mässan att man har höga bokningsnivåer inför mässan i januari 2024.
Närmare bestämt så har, med åtta månader kvar till mässan, mer än 50 procent av ytan i mässhallen redan bokats upp, vilket är ungefär lika många som dök upp totalt förra året.
När PSI äntligen kunde hållas 2023 för första gången på tre år efter att branschmässan haft exceptionell otur med pandemins toppar och dalar, där de flesta mässor ändå lyckades hålla något event under pandemin, så var den stora snackisen att det var få leverantörer med lika många besökare. De leverantörer som var där var desto gladare och kanske är det känslan av att man missade något som ligger bakom att så många redan har bokat upp sig.
Enligt PSI själva speglar bokningsnivåerna branschens starka återhämtning efter pandemin, kanske är det en blandning.
LÄS OCKSÅ: PSI 2023 – ”Utställarna jublade”
Mässan pågår från 9-11 januari och hålls som vanligt i Düsseldorf och bland utställarna sägs det vara stort engagemang från både kända namn och nykomlingar. En av återvändarna är tyska Jung som varit en frekvent besökare men som tog ett år ”off” förra mässan, nu säger bolaget att de ska lansera en helt ny företagsidentitet under mässan.
Förutom tyska tungviktare är även några internationella namn klara för mässan, däribland New Wave Group-ägda Toppoint tillsammans med bland annat Anda och Umbrella.
Extra krut kommer läggas på textila produkter
Enligt uppgift kommer man lägga lite extra krut på textila produkter under mässan nästa år efter att 60 procent av besökarna efter senaste mässan sagt att de var extra intresserade av just textila produkter.
Bland annat kommer man ha en ”Textile Village” där textiltillverkare, varumärken och leverantörer kan visa upp sina kollektioner för 2024 med mera.
Stort fokus på juridiska frågor
Vidare säger man att man kommer fokusera på juridiska frågor där besökarna kan förvänta sig ”värdefull information om den europeiska marknaden, inklusive uppdateringar om leverantörskedjan och due diligence, klarläggande av produktansvar, produktmärkning och testning samt översikt över marknadsföring, produktsäkerhet och logistik”.
Designa egna ovanliga produkter
Avslutningsvis kommer besökarna själva kunna designa ovanliga reklamprodukter och textilier i en avslutade show som ska vara väldigt hands on, där man kan använda de senaste teknikerna och applikationerna. Man kommer också installera en museishop på mässan, läs mer hos PSI.