Ljungbergs Tryckeri söker medarbetare för frakt/lager/logistik

Ljungbergs Tryckeri i Klippan AB är ett familjeföretag och ingår i en grafisk koncern med 100 engagerade medarbetare. Med fokus på offset- och digitaltryck, omsätts drygt 100 miljoner kronor och genom ett stort nätverk av samarbetspartners inom grafisk produktion, distribuerar vi trycksaker till hela Norden. Våra kunder är allt från lokala företag till börsnoterade globala koncerner.

Just nu söker vi en ansvarstagande medarbetare för frakt/lager/logistik.

Beskrivning:

Arbetet innebär att du har god förståelse för planering av distribution och frakthantering. Du måste kunna förstå flödet och hela tiden arbeta med framförhållning. Du kommer att ansvara för verksamhetens leveranser vilket är sista instans men också en av de viktigaste eftersom leveranserna till kund måste fungera felfritt och alltid i tid!

I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med vår planeringsavdelning och projektledare men även med lager och bokbinderi. För att trivas i denna arbetsgrupp är det även viktigt att du bidrar med god stämning och en positiv inställning.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera och bevaka distribution och leverans
 • Ta hand om beställningar, pack/plock/distribution av olika kunders lagerhållna varor
 • Boka frakter, skriva frakthandlingar
 • Beräkning av fraktpris via Unifaun
 • Vid leveransförsening, ha kontakt med kund och spåra eventuell frakt
 • Ta emot och ankomst kontrollera gods
 • Ta hand om in/utleveranser
 • Plocka och packa ordrar
 • Skriva tullhandlingar
 • Inköp av emballage och annat förbrukningsmaterial
 • Arkivering och inventering
 • Utföra diverse andra bokbinderiarbeten vid behov

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av logistik och hantering av frakter. Du ska ha god kunskap om fraktavtal, logistik och tullhantering och ha arbetat i något TA-system tidigare (såsom LogTrade, Unifaun, Consignor eller liknande). Vi ser gärna en person med flerårig erfarenhet av godsmottagning, bokning av frakter och lagerarbete.

Du är van att ta egna beslut och att lösa problem på plats. Du är prestigelös, har lätt för att samarbeta med andra och har en god kommunikativ förmåga då du ibland kan behöva kommunicera med våra kunder, både via mail och telefon. Du kommunicerar obehindrat på svenska och behärskar engelska i tal och skrift. Periodvis kan det vara hög arbetsbelastning och vi söker därför dig som är stresstålig. Ditt engagemang och dina egenskaper kommer att vara avgörande för oss. Vi arbetar i en organisation och verksamhet som ständigt behöver förändras och därför behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig till olika situationer.

Krav på utbildning och erfarenhet:

 • Mycket god datorkunskap och mycket hög snabbhet i tangentbordsskrivning/maskinskrivning
 • Erfarenhet av TA-system (Unifaun, LogTrade, Consignor etc)
 • Goda kunskaper i MS-Office i allmänhet och Excel i synnerhet
 • God svenska och engelska i tal och skrift
 • Truckkort är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och den vi söker ska kunna bidra till ett gott arbetsklimat tillsammans med övriga medarbetare.

Utöver ovan nämnda krav så ser vi att du är en person som har stor vana av att arbeta i högt tempo. Du är strukturerad då det ofta är många bollar i luften samt har god samarbetsförmåga då du kommer tillhöra ett team där samarbetet står i högt fokus. Du är inte rädd för att ta kontakt med kunder och din sociala samt kommunikativa förmåga är hög. Den ena dagen är inte den andra lik och vi ser därmed att du både är flexibel och lösningsorienterad där du hela tiden har förmågan att tänka ett steg längre.

Urvalsarbetet kommer att ske löpande varför du bör göra din ansökan snarast möjligt.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se