Liketoppen: Tshirt.se fyller 60 år (och lanserar ny sajt)

Walther Axelsson trycker tröjor för sisådär 60 år sedan.
Walther Axelsson trycker tröjor för sisådär 60 år sedan.

De buddhistiska munkarna färgade och färgar i viss usträckning fortfarande sina dräkter med bark, rötter, blommor, frukter, skal, olika jordsorter och andra naturliga färgämne.

Och för sisådär 3.000 år sedan bemästrade fenicierna den svåra konsten att färga sina kläder med purpur. Även i antikens Grekland visste man hur man fick till olika nyanser av rött. För att färga kläderna blåa använde man vejde och för att få dem gula saffran, enligt Wikipedia.

Modern färgning av textil med syntetiska färger tar sin början i mitten på 1850 talet och har växt sig till en minst sagt omfattande verksamhet.

För Tshirt.se som tidigare hette Hobby Reklam AB började det för 60 år sedan, när Walther Axelsson började trycka tröjor för hand hemma i villans källare och för att fixera trycken tog han hjälp av frun Birgitta som gjorde det här i husets ugn.

Nu 60 år senare drivs företaget av syskonen Niclas och Ingela och man kallar sig för Tshirt.se och har en ny modern webbplats som lanserades för några veckor sedan. Men det kan ju vara kul att dra sig till minnes och komma ihåg hur allt började, oavsett om det var 5.000, 3.000 eller 60 år sedan.

Annons

Priset på plast rekordhögt

‎För den som letar efter exempel på inflation i dag är råvaror ett bra ställe att börja på. Koppar, stål, trä och plast är antingen nära eller på rekordhöga nivåer.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenskt tryckeri startar postersajt mot nischad konsumentgrupp

Ska hjälpa föräldrar piffa till barnrummen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenska Posterland expanderar till Tyskland

Bara ett halvår efter starten.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Posterföretag fick nästan 5 gånger mer betalt än väntat

Det svenska posterföretaget köptes upp av modeföretag.

redaktionen@branschkoll.se
Annons