Logga in

Larssons Offsettryck söker Webbadministratör/prepress

01 oktober, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Nu söker vi på Larsson Offsettryck i Linköping en ny webbadministratör till vår prepressavdelning. Som webbadministratör kommer du främst att arbeta med både back- och front end i vår web-to-print plattform där kunder beställer trycksaker från oss. Våra kunder är både små och stora och kontakt via mail samt telefon ingår i det dagliga arbetet. Du ansvarar även för uppdateringar och liknande på vår egna hemsida.

Andra arbetsuppgifter, t.ex. grafiska jobb kan tillkomma utifrån dina kompetensområden och utifrån behov. Vi ser även gärna att du som söker tycker om att arbeta i ett högt tempo med flera bollar i luften samtidigt!

Med envishet och vilja att lösa alla typer av små eller stora produktioner, inte sällan på smått omöjliga tider, har vi skapat oss ett välförtjänt rykte:

”Det är lätt att vara kund hos Larsson Offsettryck!”
Business to Business, Action Marketing och förlagsproduktioner. Vi samarbetar med flera tongivande företag i många olika branscher. Affischer, företagspresentationer, receptbroschyrer, årsredovisningar, mappar, flyers, etc. Vi trycker det mesta som går att trycka på papper!

Med hela produktionskedjan i huset kan vi garantera rätt kvalitet, samt leverans till rätt ställe på rätt dag!

Vi arbetar ISO-certifierat både inom kvalitet och miljö, och producerar trycksaker godkända för ISO 9001, ISO 14001, Svanen och FSC. Vi är ett klimat neutralt tryckeri.

”Larsson Offsettryck, som ett tryckeri, fast bättre!”

I din roll som Webbadministratör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta:

· Bygga upp nya sajter för nya kunder med anpassat utseende utifrån kundens önskemål. De skapas från en mall och stylas huvudsakligen med CSS. Extra funktioner kan utvecklas med HTML, CSS och JavaScript.

· Skapa vissa grafiska element för sajterna i Photoshop/Illustrator.

· Underhålla befintliga sajter med uppdatering av produkter, produktinformation samt hantering av användare.

· Support för användare av W2P-sajterna, främst via mail men även telefon.

· Se till att kopplingen mellan beställningssajter, affärssystem och produktionssystem fungerar och skapa digitala utskriftsmallar i Prinect.

· Sköta uppdateringar på hemsidan.

Krav:

· Du bör vara en van datoranvändare, vi jobbar i Mac-miljö.

· Goda kunskaper inom HTML och CSS.

· Grundläggande kunskaper i Adobe-programmen. Du kommer främst att arbeta med InDesign, Illustrator, Acrobat och Photoshop.

· Har lätt för att prata med andra människor. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både Svenska och Engelska.

· Serviceinriktad med en vilja att hjälpa andra och göra det så enkelt för användarna som möjligt.

· Ett bra ordningssinne för att hålla koll på kontinuerliga uppdateringar och förändringar som behöver göras.

Meriterande:

· Kunskaper inom PHP, Javascript och ASP.

· Erfarenhet av Prinect Cockpit.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Växande Postemballage i Jönköping investerar i ökad kapacitet och fler tjänster

Postemballage i Jönköping hjälper tryckerier med både tryck på kuvert och med förpackningar för frakt. Men man gör också profilprodukter, kuvertering, printning, fals- och plock, inplastning och annat inom distribution. Under det gångna året har man växt ytterligare och nu investerar man i ökad kapacitet och fler tjänster. (mer…)

Danagårdlitho marknadsför sina miljösatsningar med ny film

Danagårdlitho berättar i en film om hur man jobbar med miljö- och klimatfrågor.

I en tre minuter lång film berättar Linn om hur tryckeriet Danagårdlitho tänker kring trycksaker och miljö. (mer…)

Debatt: Ta bort priskorgarna i offentliga upphandlingar av trycksaker

Grafiska företag fyller ofta i stora priskorgar i samband med anbud i offentliga upphandlingar. Priserna blir snabbt gamla och tar orimligt mycket tid att fylla i.

Offentliga upphandlingar inom grafisk bransch tar orimligt stora resurser för inblandade företag på grund av upphandlingsprocessen och att många tilldelningar överklagas till domstol. Här presenteras en idé på hur man skulle kunna utveckla och förenkla processen.

Tryckeriet Moo erbjuder sina kunder att investera i bolaget

Moo.com planerar att ta in kapital från sina kunder.

Online-tryckeriet Moo, med produktionsanläggningar i England och USA, undersöker intressent bland sina över en miljon kunder att bli gräsrots-finansiärer.

Smurfit Kappa lanserar leksaker i wellpapp

Smurfit Kappa har lanserat en kollektion med leksaker av papper

4evergreen – en ny allians för fiberbaserade förpackningar

4evergreen är en ny industriallians för aktörer inom fiberbaserade förpackningar. Bland medlemmarna finns flera tunga namn inom förpacknings- och pappersindustrin. (mer…)

Svenskproducerade trycksaker är bäst för miljön – ”blir standard för att beräkna CO2-avtryck för trycksaker”

Åtta.45 är det första svenskägda tryckeriet att certifieras för användning av Climate Calc – som beräknar en trycksaks CO2-avtryck. Nu ska många fler följa efter. (mer…)

Digaloos grundare går vidare – här berättar han varför

Efter försäljningen av Digaloo till Taberg Media Group i mars 2018 väljer nu vd:n Jannes Dahlgren att lämna företaget. (mer…)

Workflow Summit: Finns det för mycket mjukvara i grafisk bransch?

Den 12 november var det dags för den grafiska branschen att lära sig mer om automatisering och arbetsflöden när Grafkoms Workflow Summit 2019 hölls i Stockholm. (mer…)