Logga in

Länsförsäkringar Skåne investerar i interntryckeriet

19 maj, 2016 | Av: Branschkoll | Dela:

Länsförsäkringar Skåne har nyligen installerat två nya digitala tryckpressar, Konica Minolta bizub Press C 1070. Man kommer även att installera ett digitalt beställningsverktyg JT Webb, som ska förenkla för kunderna när de ska beställa tryckjobb.

Bild_Benny_Lindstroem_LF_Skaane.fw

Benny Lindström, ansvarig för interntryckeriet på Länsförsäkringar Skåne. (Bild: Konica Minolta)

– Behovet av våra tjänster ökar stadigt, säger Benny Lindström, ansvarig för kontorservice och säkerhet på Länsförsäkringar Skåne i ett pressmeddelande från Konica Minolta.

På interntryckeriet erbjuder man sina tjänster till Länsförsäkringars försäkringsverksamhet samt till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– Vår konkurrensfördel är att vi producerar snabbt med hög kvalitet till ett bra pris. Vi känner organisationen väl, vi finns nära och vi kan hålla en hög servicenivå, säger Benny Lindström.

Installationen av de nya maskinerna gjordes för några månader sedan.

– Med våra nya trycklösningar kan vi erbjuda mer till våra kunder, vi kan göra fler typer av tryckjobb på ett kostnadseffektivt sätt vilket gör oss mycket konkurrenskraftiga. Till hösten har vi tre operatörer så då kommer vi att kunna öka tryckvolymerna ytterligare, säger Benny Lindström.

Länsförsäkringar består av 23 länsbolag som gemensamt äger huvudkontoret i Stockholm. Länsförsäkringar Skåne har kontor och ”mötesplatser på åtta platser runt om i Skåne.

Podd: Han vill omdefiniera tryckindustrin – ”Tillväxtmöjligheterna är enorma”

”Det har aldrig varit en mer spännande tid för den grafiska industrin än den tid vi står inför nu. Tillväxtmöjligheterna är enorma”. Detta säger Henrik Müller Hansen, Gelatos grundare, i det senaste avsnittet av Branschkollpodden. Om du är entreprenör och vill få nya idéer inför framtiden – så är det spännande lyssning. (mer…)

Grundaren lämnar Lasertryk – ska satsa vidare på pizzabranschen

Duon som startade Lasertryk skiljs nu åt, i alla fall som kollegor på tryckeriet, när Anders Grønborg (t.h.) lämnar bolaget. (Bild: Lasertryk)

Anders Grønborg lämnar sina poster på Lasertryk och Scandinavian Print Group som han grundade tillsammans Esben Mols Kabell för över 20 år sedan.

Elanders och Universeum ska folkutbilda om IT-avfall

Elanders i samarbete med Universeum i Göteborg. (Bilder: Pexels och Universeum)

Elanders har inlett ett samarbete med Universeum som är Sveriges nationella vetenskapscenter,

Nu säljer Stordalen (nästan) rubbet till Bonnier

Nu säljer Petter Stordalen 70 procent av sitt bokförlag Strawberry Publishing till Bonnier Books och menar att de är den perfekta partnern för fortsatt tillväxt.

Svensk Direktreklam landar ÖoB och flera andra stora kunder

Henrik Olsson, SDR.

Print och TV starka tillsammans. (mer…)

Vill du fortsätta sälja B2B? Det här måste du göra för att nå fram till kunderna

B2B-affärer görs nu allt mer digitalt. Nya sätt att effektivare göra affärer växer fram i pandemins spår. Hoppar du på tåget?

Ingen ska behöva dö av ett elakt virus bara för att näringslivet ska komma på fötter igen. Ingen måste tillbaka till exakt samma arbetssätt för att få sitt företag att blomstra när pandemin dragit förbi. Branschkoll tar dig med på en resa till andra sidan pandemin och på vägen får du fakta som kan hjälpa dig ta viktiga beslut. Den som ser möjligheter istället för problem kommer att gå vinnande ur krisen. 

–> Visa hänsyn och investera i de bästa verktygen för digital försäljning. Det kommer att ta dig, dina medarbetare och ditt företag till en ny framtid med fler, större och smartare affärer.

Billes går ”all in” på CO2-kompensering – alla trycksaker blir klimatneutrala

Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri, jobbar kontinuerligt med att sänka sitt företags klimatpåverkan.

Billes Tryckeri i Göteborg tar nu steget fullt ut och ser till att alla produktioner blir klimatneutrala oavsett om kunden efterfrågar det eller inte. (mer…)

Danagårdlitho går över till grönare transporter

Peter Hjelm, vd för Danagårdlitho.

Danagårdlitho går över till transporter med lägre miljöpåverkan. ”Vi angriper ett väsentligt miljömål”.

Här är branschens 21 superföretag inom print och promotion

Några av de företag som kvalat in på Bisnodes lista över svenska superföretag.

Branschkoll har ännu en gång gått igenom den långa listan över ”superföretag” och letat upp de bolag som verkar i de branscher vi har koll på så att säga. Hör företagen berätta om vad som står bakom framgångarna.