Logga in

Lanserar digital B1-press med Memjet-teknik – utrustad med möjlighet för lack och foliering inline

29 november, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

MGI lanserade nyligen en ny ”plattform” för tryck i 70×100-formatet (B1). Memjet står för tryckteknologin och maskinen är redan förberedd för att lägga till tryckt elektronik.

Det unika med Alphajet är att man i samma process kan både trycka och sedan förädla trycksaker/förpackningar i stora volymer. MGI använder sin teknologi för att lägga på olika lackeffekter (spot- och upphöjd lack) men också foliering. Med detta vänder man sig särskilt till förpackningsbranschen.

Med möjlighet till tre olika torkmetoder (uv, led och ir) säger man sig kunna trycka på alla sorters material i en hastighet på 1.800 ark per timme. Man har också utvecklat maskinen för att klara av olika förpackningsmaterial som solid kartong och well men också metall, plast, trä och glas.

Den är redan förberedd för att trycka elektronik som till exempel RFID/NFC-antenner, enligt ett pressmeddelande.

Lanseringen är också den officiella starten på samarbetet med omtalade Memjet – som står för inkjettekniken i maskinen där man använder Memjets Duralink-teknologi.

Läs mer om MGIs samarbetet med Memjet här.

”Branschen är besatt av automatisering” – Grafkom tillbaka med Workflow Summit

Anna Oñate driver OctoBoost, Christian Weyer har startat Crispy Mountain och Kairit Parker från iOnPrint är alla djupt engagerade i att automatisera grafiska flöden. Du träffar dem på Workflow Summit.

Nätverket Grafkom är i höst tillbaka med succén Workflow Summit om arbetsflöden och automatisering. De tre första talarna är nu presenterade – de kommer från Tyskland, Estland och Norge – man satsar i år på att ytterligare förstärka det internationella perspektivet. (mer…)

Skatteverkets nya vägledning om moms på trycksaker

Skatteverkets vägledning om skattesatser på tryckta produkter har skrivits om på grund av ny lagstiftning och två nya ställningstaganden.

Förvärvar strategiskt: Heidelberg ska bygga en ”App Store” för tryckerier

Det tyska mjukvarubolaget Crispy Mountain – som utvecklar det helt nya affärssystemet Keyline för grafiska företag – har förvärvats av Heidelberg. (mer…)

Ytterligare 157 miljoner till Readly för att digitalisera tidskrifter

Readly har tagit in 157 miljoner kronor i kapital (mer…)

Intensifierar lobbyarbetet mot Postnord och Strålfors – ”kräver rättning i ledet”

Dagens Industri den 13 juni 2019.

Grafiska Företagen fortsätter tillsammans med Citymail och 21 Grams att kritiserar Postnord för att utnyttja sin dominerande ställning. (mer…)

Drupa gör storsatsning på 3D-print

80 seminarier och massor av inspiration inom 3D-print.

Nytt svenskt papper – av 100% returfiber

Ett nytt och helt returfiberbaserat papper i premiumkvalitet.

API sätter fart på Gelatos tillväxt – flera nya kunder uppkopplade

”Framtiden är individanpassade trycksaker som levereras vid behov med lokal produktion och leverans”. (mer…)

Broker tar in 3 miljoner dollar i tillväxtkapital

”Vi kan göra samma sak för print-on-demand-industrin som Airbnb gjorde för reseindustrin”. Global printaktör tar in nytt kapital.