Warning: Use of undefined constant ENABLE_CACHE - assumed 'ENABLE_CACHE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tes57637/public_html/wp-config.php on line 82
 Landa utökar produktionskapaciteten och börjar rulla ut pressarBranschkoll
Logga in

Landa utökar produktionskapaciteten och börjar rulla ut pressar

11 november, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Tryckpress från Landa installeras på tredje våningen hos tryckeriet ZRP i Kina. (Bild: Landa)

Med en ny produktionsenhet i drift och en till som ska börja byggas startar Landa serieproduktion av sina tryckpressar.

Nyligen höll Landa ett ”VIP-event” för att fira att man börjar leverera sina pressar S10 och S10P och att man nu går över till serieproduktion.

På eventet visades de bägge maskinerna upp och kunder och intressenter fick en uppdatering på när utrullningen av dessa maskiner börjar. Under eventet beställde även Quantum Group den första S10P-pressen till mellanvästra USA.

– Som ett framåt-tänkande företag utvärderar vi alltid fördelarna med den senaste teknologin, inte bara för att förstärka våra befintliga tjänster utan även för att kunna leverera något nytt och unikt, vi insåg snabbt att Landas lösning erbjuder just det och kan ta våra digitala trycktjänster till nästa nivå, säger Cheryl Kahanec, vd för Quantum Group i ett pressmeddelande.

Första pressen till Latinamerika och flera pressar i Nordamerika samt Asien

Karta över vart Landas pressar är installerade i dagsläget. Fler väntas installeras inom en snar framtid. (Bild: Landa)

Den första S10:an till Latinamerika går till tryckeriet Grupo Gondi som vill trycka mer effektivt på sina mediumstora upplagor av förpackningar. Även Virtual Packaging har köpt en S10, som första kund i Nordamerika. New York-baserade Mercury Print Productions har också köpt en. Totalt rör det sig om ett halvt dussin kunder runt om i världen som snart ska få eller nyligen fått sin Landa-press. Även i Kina har man installerat en press hos ZRP.

Nytt partnerskap med EyeC

Under eventen så tillkännagjorde också Landa sitt partnerskap med EyeC som erbjuder en lösning för kvalitetskontroll och som kan upptäcka defekter i tryckprocessen.

– 2019 har varit ett fantastiskt år för oss på Landa, med pressar på marknaden och en snabbt växande efterfrågan på Nanografi. För att möta efterfrågan expanderar vi nu vår produktion med ytterligare en anläggning i drift och en fjärde som ska börja byggas. Vi förväntar oss att vi kommer installera ett dussintals pressar de kommande 12 månaderna och ser fram emot att berätta mer för print-världen om vår utveckling på Drupa 2020, säger Landas vd Yishai Amir, i ett pressmeddelande.

Flera nordiska organisationer tar bort påståenden som är skadliga för grafisk bransch

Före- och efterbild av Stockholms Stads kommunikation kring e-faktura.

Two Sides Anti-Greenwash kampanj har under 2019 fått 131 organisationer världen över att ta bort sina vilseledande påståenden om papprets miljöpåverkan, varav 30 är nordiska organisationer. (mer…)

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)