Logga in

Landa utökar produktionskapaciteten och börjar rulla ut pressar

11 november, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Tryckpress från Landa installeras på tredje våningen hos tryckeriet ZRP i Kina. (Bild: Landa)

Med en ny produktionsenhet i drift och en till som ska börja byggas startar Landa serieproduktion av sina tryckpressar.

Nyligen höll Landa ett ”VIP-event” för att fira att man börjar leverera sina pressar S10 och S10P och att man nu går över till serieproduktion.

På eventet visades de bägge maskinerna upp och kunder och intressenter fick en uppdatering på när utrullningen av dessa maskiner börjar. Under eventet beställde även Quantum Group den första S10P-pressen till mellanvästra USA.

– Som ett framåt-tänkande företag utvärderar vi alltid fördelarna med den senaste teknologin, inte bara för att förstärka våra befintliga tjänster utan även för att kunna leverera något nytt och unikt, vi insåg snabbt att Landas lösning erbjuder just det och kan ta våra digitala trycktjänster till nästa nivå, säger Cheryl Kahanec, vd för Quantum Group i ett pressmeddelande.

Första pressen till Latinamerika och flera pressar i Nordamerika samt Asien

Karta över vart Landas pressar är installerade i dagsläget. Fler väntas installeras inom en snar framtid. (Bild: Landa)

Den första S10:an till Latinamerika går till tryckeriet Grupo Gondi som vill trycka mer effektivt på sina mediumstora upplagor av förpackningar. Även Virtual Packaging har köpt en S10, som första kund i Nordamerika. New York-baserade Mercury Print Productions har också köpt en. Totalt rör det sig om ett halvt dussin kunder runt om i världen som snart ska få eller nyligen fått sin Landa-press. Även i Kina har man installerat en press hos ZRP.

Nytt partnerskap med EyeC

Under eventen så tillkännagjorde också Landa sitt partnerskap med EyeC som erbjuder en lösning för kvalitetskontroll och som kan upptäcka defekter i tryckprocessen.

– 2019 har varit ett fantastiskt år för oss på Landa, med pressar på marknaden och en snabbt växande efterfrågan på Nanografi. För att möta efterfrågan expanderar vi nu vår produktion med ytterligare en anläggning i drift och en fjärde som ska börja byggas. Vi förväntar oss att vi kommer installera ett dussintals pressar de kommande 12 månaderna och ser fram emot att berätta mer för print-världen om vår utveckling på Drupa 2020, säger Landas vd Yishai Amir, i ett pressmeddelande.

Växande Postemballage i Jönköping investerar i ökad kapacitet och fler tjänster

Postemballage i Jönköping hjälper tryckerier med både tryck på kuvert och med förpackningar för frakt. Men man gör också profilprodukter, kuvertering, printning, fals- och plock, inplastning och annat inom distribution. Under det gångna året har man växt ytterligare och nu investerar man i ökad kapacitet och fler tjänster. (mer…)

Danagårdlitho marknadsför sina miljösatsningar med ny film

Danagårdlitho berättar i en film om hur man jobbar med miljö- och klimatfrågor.

I en tre minuter lång film berättar Linn om hur tryckeriet Danagårdlitho tänker kring trycksaker och miljö. (mer…)

Debatt: Ta bort priskorgarna i offentliga upphandlingar av trycksaker

Grafiska företag fyller ofta i stora priskorgar i samband med anbud i offentliga upphandlingar. Priserna blir snabbt gamla och tar orimligt mycket tid att fylla i.

Offentliga upphandlingar inom grafisk bransch tar orimligt stora resurser för inblandade företag på grund av upphandlingsprocessen och att många tilldelningar överklagas till domstol. Här presenteras en idé på hur man skulle kunna utveckla och förenkla processen.

Tryckeriet Moo erbjuder sina kunder att investera i bolaget

Moo.com planerar att ta in kapital från sina kunder.

Online-tryckeriet Moo, med produktionsanläggningar i England och USA, undersöker intressent bland sina över en miljon kunder att bli gräsrots-finansiärer.

Smurfit Kappa lanserar leksaker i wellpapp

Smurfit Kappa har lanserat en kollektion med leksaker av papper

4evergreen – en ny allians för fiberbaserade förpackningar

4evergreen är en ny industriallians för aktörer inom fiberbaserade förpackningar. Bland medlemmarna finns flera tunga namn inom förpacknings- och pappersindustrin. (mer…)

Svenskproducerade trycksaker är bäst för miljön – ”blir standard för att beräkna CO2-avtryck för trycksaker”

Åtta.45 är det första svenskägda tryckeriet att certifieras för användning av Climate Calc – som beräknar en trycksaks CO2-avtryck. Nu ska många fler följa efter. (mer…)

Digaloos grundare går vidare – här berättar han varför

Efter försäljningen av Digaloo till Taberg Media Group i mars 2018 väljer nu vd:n Jannes Dahlgren att lämna företaget. (mer…)

Workflow Summit: Finns det för mycket mjukvara i grafisk bransch?

Den 12 november var det dags för den grafiska branschen att lära sig mer om automatisering och arbetsflöden när Grafkoms Workflow Summit 2019 hölls i Stockholm. (mer…)