Landa dubblerar utställarytan på nästa Drupa

Bennylanda

Bennylanda

Utvecklingen av de nya tryckpressarna har tagit längre tid än väntat men under 2015 ska de första maskinen placeras ut hos kund. I ett meddelande från Benny Landa kommer också information om att man har bokat dubbelt så stor yta på Drupa-mässan 2016 jämfört med den yta man hade 2012 då företaget lanserades.

Anledningen till att utvecklingen dragit ut på tiden är att man helt har designat om pressarna efter den feedback man fått sedan lanseringen. Bland annat har man lagt till en enhet för lack i och byggt om fundamentet. S10 som blir första maskinen på marknaden och riktar sig mot förpackningsbranschen väger nu 30 ton jämfört med 10 ton för den ursprungliga modellen.

Tryckkvalitén ska nu också vara så bra så att kunderna anser den redo för marknaden. Utvecklingen innebär att man lagt 1000 man-år som har kostat över 250 miljon dollar, skriver Benny Landa i sitt meddelande som har publicerats av bland annat Whattheythink.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se