Logga in

Konica Minolta och NI Solutions i konsultpartnerskap

29 januari, 2015 | Av: Branschkoll | Dela:

Konica Minolta och NI Solutions har inlett ett samarbete kring mjukvaror och konsulttjänster. Konica Minolta utökar sin förmåga att hjälpa kunderna med automatisering och arbetsflöden samtidigt som NI Solutions får tillgång till Konica Minoltas försäljningsorganisation och kundbas.

Roy Spennare_low

Roy Spennare, Konica Minolta.

– Grafiska företag behöver automatisera och säkra sina flöden samtidigt som man minskar de mantimmar man lägger på varje jobb. Vi är inte tillräckligt duktiga på detta område utan måste spela tätare ihop med andra och därför fördjupar vi samarbetet med NI Solutions, säger Roy Spennare i en kommentar till Branschkoll.

NI Solutions hjälper grafiska företag att effektivisera sina flöden, oavsett vilken utrustning eller mjukvara man har. I samarbetet med Konica Minolta fokuserar man främst på web-to-print, arbetsflöden och färghantering. NI Solutions har idag fyra konsulter med målsättningen att bredda verksamheten kommande åren.

Magnus Lundgren, NI Solutions.

Magnus Lundgren, NI Solutions.

– Våra tjänster med tillhörande mjukvaror passar väldigt bra in hos många av Konica Minoltas kunder. I och med samarbetet får vi en chans att bredda kundbasen ordentligt, säger Magnus Lundgren i en kommentar till Branschkoll.

Båda företagen ser stora synergieffekter av samarbetet och är övertygade om att det kommer gynna båda parters kunder, skriver man i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är Konica Minolta återförsäljare av Epsons storformatsskrivare i ett samarbe med NI Premium Brands som är Network Innovations distributionsavdelning.

Podd: Han vill omdefiniera tryckindustrin – ”Tillväxtmöjligheterna är enorma”

”Det har aldrig varit en mer spännande tid för den grafiska industrin än den tid vi står inför nu. Tillväxtmöjligheterna är enorma”. Detta säger Henrik Müller Hansen, Gelatos grundare, i det senaste avsnittet av Branschkollpodden. Om du är entreprenör och vill få nya idéer inför framtiden – så är det spännande lyssning. (mer…)

Grundaren lämnar Lasertryk – ska satsa vidare på pizzabranschen

Duon som startade Lasertryk skiljs nu åt, i alla fall som kollegor på tryckeriet, när Anders Grønborg (t.h.) lämnar bolaget. (Bild: Lasertryk)

Anders Grønborg lämnar sina poster på Lasertryk och Scandinavian Print Group som han grundade tillsammans Esben Mols Kabell för över 20 år sedan.

Elanders och Universeum ska folkutbilda om IT-avfall

Elanders i samarbete med Universeum i Göteborg. (Bilder: Pexels och Universeum)

Elanders har inlett ett samarbete med Universeum som är Sveriges nationella vetenskapscenter,

Nu säljer Stordalen (nästan) rubbet till Bonnier

Nu säljer Petter Stordalen 70 procent av sitt bokförlag Strawberry Publishing till Bonnier Books och menar att de är den perfekta partnern för fortsatt tillväxt.

Svensk Direktreklam landar ÖoB och flera andra stora kunder

Henrik Olsson, SDR.

Print och TV starka tillsammans. (mer…)

Vill du fortsätta sälja B2B? Det här måste du göra för att nå fram till kunderna

B2B-affärer görs nu allt mer digitalt. Nya sätt att effektivare göra affärer växer fram i pandemins spår. Hoppar du på tåget?

Ingen ska behöva dö av ett elakt virus bara för att näringslivet ska komma på fötter igen. Ingen måste tillbaka till exakt samma arbetssätt för att få sitt företag att blomstra när pandemin dragit förbi. Branschkoll tar dig med på en resa till andra sidan pandemin och på vägen får du fakta som kan hjälpa dig ta viktiga beslut. Den som ser möjligheter istället för problem kommer att gå vinnande ur krisen. 

–> Visa hänsyn och investera i de bästa verktygen för digital försäljning. Det kommer att ta dig, dina medarbetare och ditt företag till en ny framtid med fler, större och smartare affärer.

Billes går ”all in” på CO2-kompensering – alla trycksaker blir klimatneutrala

Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri, jobbar kontinuerligt med att sänka sitt företags klimatpåverkan.

Billes Tryckeri i Göteborg tar nu steget fullt ut och ser till att alla produktioner blir klimatneutrala oavsett om kunden efterfrågar det eller inte. (mer…)

Danagårdlitho går över till grönare transporter

Peter Hjelm, vd för Danagårdlitho.

Danagårdlitho går över till transporter med lägre miljöpåverkan. ”Vi angriper ett väsentligt miljömål”.

Här är branschens 21 superföretag inom print och promotion

Några av de företag som kvalat in på Bisnodes lista över svenska superföretag.

Branschkoll har ännu en gång gått igenom den långa listan över ”superföretag” och letat upp de bolag som verkar i de branscher vi har koll på så att säga. Hör företagen berätta om vad som står bakom framgångarna.