Logga in

Konica Minolta ingår i FTSE4Good-indexet för tionde året i rad

21 maj, 2013 | Av: Branschkoll | Dela:

Pressmeddelande från Konica Minolta 2013-05-21

Årtionden av insatser för att stärka ledningen och det sociala ansvaret – helt i linje med pågående samhällsförändringar

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) tillkännagav den 13 maj 2013 att företaget för tionde året i rad ingår i FTSE4Good Global Index som utfärdas av FTSE Group* i Storbritannien. Det är ett av världens mest välrenommerade index för socialt ansvarsfulla investeringar (SRI ** ).

FTSE bekräftar att Konica Minolta oberoende har bedömts enligt FTSE4Good kriterier och har uppfyllt kraven för att ingå i FTSE4Good Index Series.  FTSE4Good aktieindexserie som skapats av den globala index-företaget FTSE och är utformad för att underlätta investeringar i företag som uppfyller strikta sociala, etiska och miljörelaterade normer. Företag i FTSE4Good Index Series uppfyller dessa strikta krav för ansvarsfulla affärsmetoder.

I den senaste utvärderingen har Konica Minolta, när det gäller miljö belönats med full poäng samt med höga betyg när det gäller det sociala samt styrelseformer. Sedan integrationen 2003 har Konica Minolta arbetat hårt för att stanna kvar i FTSE4Good Global Index genom att fortsätta förbättra sin struktur, system och drift vilket återspeglar de pågående förändringarna i sociala behov och förväntningar. ”Vi är så stolta över detta erkännande av våra insatser för vårt samhällsansvar”, säger Sandra Luttert, Environmental Product Manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe.
− Konica Minoltas ledningsfilosofi är ”Skapandet av nya värden”. Detta innefattar mycket mer än att bara skapa nya lösningar och tjänster med innovativa funktioner. Den innehåller vår egen uppfattning om Konica Minolta som en global samhällsmedborgare och följaktligen vår sociala och ekologiska skyldighet mot världen vi agerar i. Eftersom detta begrepp har sina rötter i själva företagskärnan har Konica Minolta en övergripande strategi när det kommer till hållbarhet, tillsammans med alla intressenter. Att vara med i FTSE4Good Global Index uppmuntrar oss att fortsätta det hårda arbetet mot våra högt uppställda mål.

Förutom FTSE4Good Global Index ingår Konica Minolta även i Dow Jones Sustainability World Index av Dow Jones och Schweiz-baserade RobecoSAM och Japan-baserade Morningstar Socially Responsible Investment Index. Företaget har också belönats med Prime Status, som ett av de bästa företagen gällande CSR inom segmentet i sin världsomspännande industri, av det Tysklandsbaserade oekom research AG.

* FTSE Group är ett helägt dotterbolag till Londonbörsen och världsledande i att tillhandahålla globala index och analytiska lösningar. FTSE-indexet används i stor utsträckning av investerare över hela världen för bland annat investeringsanalys, resultatmätning och tillgångsallokering.

** SRI (Socially Responsible Investment): Investerare och aktieägare väljer investering inte bara med ekonomiska aspekter utan också när det gäller företagets miljö- och sociala ansvar samt ägarstyrning.

 

Podd: Han vill omdefiniera tryckindustrin – ”Tillväxtmöjligheterna är enorma”

”Det har aldrig varit en mer spännande tid för den grafiska industrin än den tid vi står inför nu. Tillväxtmöjligheterna är enorma”. Detta säger Henrik Müller Hansen, Gelatos grundare, i det senaste avsnittet av Branschkollpodden. Om du är entreprenör och vill få nya idéer inför framtiden – så är det spännande lyssning. (mer…)

Grundaren lämnar Lasertryk – ska satsa vidare på pizzabranschen

Duon som startade Lasertryk skiljs nu åt, i alla fall som kollegor på tryckeriet, när Anders Grønborg (t.h.) lämnar bolaget. (Bild: Lasertryk)

Anders Grønborg lämnar sina poster på Lasertryk och Scandinavian Print Group som han grundade tillsammans Esben Mols Kabell för över 20 år sedan.

Elanders och Universeum ska folkutbilda om IT-avfall

Elanders i samarbete med Universeum i Göteborg. (Bilder: Pexels och Universeum)

Elanders har inlett ett samarbete med Universeum som är Sveriges nationella vetenskapscenter,

Nu säljer Stordalen (nästan) rubbet till Bonnier

Nu säljer Petter Stordalen 70 procent av sitt bokförlag Strawberry Publishing till Bonnier Books och menar att de är den perfekta partnern för fortsatt tillväxt.

Svensk Direktreklam landar ÖoB och flera andra stora kunder

Henrik Olsson, SDR.

Print och TV starka tillsammans. (mer…)

Vill du fortsätta sälja B2B? Det här måste du göra för att nå fram till kunderna

B2B-affärer görs nu allt mer digitalt. Nya sätt att effektivare göra affärer växer fram i pandemins spår. Hoppar du på tåget?

Ingen ska behöva dö av ett elakt virus bara för att näringslivet ska komma på fötter igen. Ingen måste tillbaka till exakt samma arbetssätt för att få sitt företag att blomstra när pandemin dragit förbi. Branschkoll tar dig med på en resa till andra sidan pandemin och på vägen får du fakta som kan hjälpa dig ta viktiga beslut. Den som ser möjligheter istället för problem kommer att gå vinnande ur krisen. 

–> Visa hänsyn och investera i de bästa verktygen för digital försäljning. Det kommer att ta dig, dina medarbetare och ditt företag till en ny framtid med fler, större och smartare affärer.

Billes går ”all in” på CO2-kompensering – alla trycksaker blir klimatneutrala

Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri, jobbar kontinuerligt med att sänka sitt företags klimatpåverkan.

Billes Tryckeri i Göteborg tar nu steget fullt ut och ser till att alla produktioner blir klimatneutrala oavsett om kunden efterfrågar det eller inte. (mer…)

Danagårdlitho går över till grönare transporter

Peter Hjelm, vd för Danagårdlitho.

Danagårdlitho går över till transporter med lägre miljöpåverkan. ”Vi angriper ett väsentligt miljömål”.

Här är branschens 21 superföretag inom print och promotion

Några av de företag som kvalat in på Bisnodes lista över svenska superföretag.

Branschkoll har ännu en gång gått igenom den långa listan över ”superföretag” och letat upp de bolag som verkar i de branscher vi har koll på så att säga. Hör företagen berätta om vad som står bakom framgångarna.