Logga in

Konica Minolta C8000 säljer bäst i Europa

13 september, 2011 | Av: Branschkoll | Dela:

Pressmeddelande från Konica Minolta 2011-09-13

Under första halvåret 2011 har Konica Minoltas flaggskepp inom produktions­utskrifter i färg, bizhub PRESS C8000, varit den bäst säljande produktions­skrivaren för ark i Västeuropa. Resultatet baserar sig på en marknads­undersökning  från Infosource, en schweizisk marknadsundersökningsorgani­sa­tion som är specialiserad på kontorsutrustnings- och telekommunika­tions­­marknaden i Väst- och Östeuropa, Mellanöstern samt Afrika.

– Marknadsundersökningar hjälper oss att avgöra hur väl vi presterar, säger Konica Minoltas produktchef Per-Olof Wahl. Med bizhub PRESS C8000 i vårt sortiment har vi den färgproduktions­skrivare för ark som säljer mest i Västeuropa. Vi är mycket stolta över detta och det motiverar oss att sträva mot liknande resultat för våra övriga produkter.

Konica Minoltas flaggskepp, bizhub PRESS C8000 har funnits tillgänglig i hela Europa sedan januari 2011. Den har överlägsen färgåtergivning, mediehantering och en produktivitet som imponerar. Den visades först på den europeiska mässan IPEX i maj 2010 och vann Business Equipment Research och Test Laboratories’ (BERTL) Exceptional Certified Five Star utmärkelsen i mars samt BERTL’s utmärkelse ”Best Colour Production System” i juli 2011.

I Östeuropa gjorde Konica Minolta ett ännu bättre resultat enligt Infosource: Här har Konica Minolta en marknadsandel på 50% i segmentet för färgproduktionsskrivare för ark och ligger därmed etta på försäljningslistorna, det första halvåret av 2011.

 

Podd: Han vill omdefiniera tryckindustrin – ”Tillväxtmöjligheterna är enorma”

”Det har aldrig varit en mer spännande tid för den grafiska industrin än den tid vi står inför nu. Tillväxtmöjligheterna är enorma”. Detta säger Henrik Müller Hansen, Gelatos grundare, i det senaste avsnittet av Branschkollpodden. Om du är entreprenör och vill få nya idéer inför framtiden – så är det spännande lyssning. (mer…)

Grundaren lämnar Lasertryk – ska satsa vidare på pizzabranschen

Duon som startade Lasertryk skiljs nu åt, i alla fall som kollegor på tryckeriet, när Anders Grønborg (t.h.) lämnar bolaget. (Bild: Lasertryk)

Anders Grønborg lämnar sina poster på Lasertryk och Scandinavian Print Group som han grundade tillsammans Esben Mols Kabell för över 20 år sedan.

Elanders och Universeum ska folkutbilda om IT-avfall

Elanders i samarbete med Universeum i Göteborg. (Bilder: Pexels och Universeum)

Elanders har inlett ett samarbete med Universeum som är Sveriges nationella vetenskapscenter,

Nu säljer Stordalen (nästan) rubbet till Bonnier

Nu säljer Petter Stordalen 70 procent av sitt bokförlag Strawberry Publishing till Bonnier Books och menar att de är den perfekta partnern för fortsatt tillväxt.

Svensk Direktreklam landar ÖoB och flera andra stora kunder

Henrik Olsson, SDR.

Print och TV starka tillsammans. (mer…)

Vill du fortsätta sälja B2B? Det här måste du göra för att nå fram till kunderna

B2B-affärer görs nu allt mer digitalt. Nya sätt att effektivare göra affärer växer fram i pandemins spår. Hoppar du på tåget?

Ingen ska behöva dö av ett elakt virus bara för att näringslivet ska komma på fötter igen. Ingen måste tillbaka till exakt samma arbetssätt för att få sitt företag att blomstra när pandemin dragit förbi. Branschkoll tar dig med på en resa till andra sidan pandemin och på vägen får du fakta som kan hjälpa dig ta viktiga beslut. Den som ser möjligheter istället för problem kommer att gå vinnande ur krisen. 

–> Visa hänsyn och investera i de bästa verktygen för digital försäljning. Det kommer att ta dig, dina medarbetare och ditt företag till en ny framtid med fler, större och smartare affärer.

Billes går ”all in” på CO2-kompensering – alla trycksaker blir klimatneutrala

Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri, jobbar kontinuerligt med att sänka sitt företags klimatpåverkan.

Billes Tryckeri i Göteborg tar nu steget fullt ut och ser till att alla produktioner blir klimatneutrala oavsett om kunden efterfrågar det eller inte. (mer…)

Danagårdlitho går över till grönare transporter

Peter Hjelm, vd för Danagårdlitho.

Danagårdlitho går över till transporter med lägre miljöpåverkan. ”Vi angriper ett väsentligt miljömål”.

Här är branschens 21 superföretag inom print och promotion

Några av de företag som kvalat in på Bisnodes lista över svenska superföretag.

Branschkoll har ännu en gång gått igenom den långa listan över ”superföretag” och letat upp de bolag som verkar i de branscher vi har koll på så att säga. Hör företagen berätta om vad som står bakom framgångarna.