Kodak söker Field Service Engineer

” Enabling creativity since 1880″ – Kodak behöver nu utöka sitt team av tekniker i region Malmö. Vi söker dig med ett stort driv och god planeringsförmåga som vill ha ett omväxlande, ansvarsfullt och självständigt arbete i nära kontakt med kunderna. Här erbjuds du ett tekniskt kvalificerat arbete inom den grafiska industrin!

Information om uppdraget

Kodak är ett globalt teknikföretag med fokus på tryck och avancerade material och kemikalier. De tillhandahåller branschledande hårdvara, programvara, förbrukningsvaror och tjänster främst till kunder inom kommersiellt tryck, förpackning, publicering, tillverkning och underhållning.

Med ett redan starkt team i Stockholm på 4 tekniker söker de nu förstärkning i södra Sverige, en pensionsavgång gör att de nu vill stärka sin närvaro med ytterligare en tekniker. Som tekniker bokar du upp kundbesök för att utföra service eller reparationer på plats hos dina kunder. Arbetet som tekniker är ett fritt och självständigt arbete med daglig kontakt med kunder i ditt distrikt. Arbete utanför ditt distrikt samt övernattningar på annan ort kan förekomma.

Du erbjuds

 • En gedigen introduktion samt vidareutbildning inom Kodaks produktsortiment vilket gör att du får en bred kunskap inom den grafiska industrin
 • Självständigt arbete med egen tjänstebil och hemmet som utgångsort
 • Generöst friskvårdsbidrag och sjukförsäkring

Arbetsuppgifter

 • Installation, reparation, service, underhåll och support av grafisk utrustning, exempelvis av digitala pressar CTP och Kodak Nexpress
 • Installation och konfiguration hos kunder så att utrustningen kopplas upp mot kundens nätverk
 • Hålla i utbildningar om Kodaks utrustning till kunder
 • Genomföra schemalagt underhåll och ge kunder telefonsupport

Vi söker dig som

 • Har minst 1 års erfarenhet av att arbeta som servicetekniker där du supporterat problematik kopplat till hårdvara samt mjukvara
 • Har goda kunskaper i nätverk
 • Har en eftergymnasial teknisk utbildning, gärna med inriktning mekanik, elektro, datavetenskap eller liknande
 • B-körkort
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska
 • Är bosatt i Skåneregionen, gärna i Malmö

Det är meriterande om du har erfarenhet från den grafiska industrin.

Som person är du:

 • Relationsskapande
 • Problemlösande
 • Flexibel
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Omgående/enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Du kommer att utgå från din bostad och arbeta med ett täckningsområde som inkluderar Malmöregionen. Resor till Köpenhamn kan förekomma
 • Förmån: Tjänstebil
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Kodaks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Teko går med i Euratex

Teko har nu anslutit sig till Euratex som är det förbund som representerar den europeiska textil- och klädindustrins intressen i EU.

– Det kommer många lagstiftningar framöver som berör oss och våra medlemsföretag så det är viktigt att vi kan vara med och påverka så tidigt som möjligt på europeisk nivå. Till exempel The Green Deal som är EU:s färdplan för hållbar ekonomi där flera delar påverkar textil- och modeindustrin, säger Anne Ludvigson, styrelseordförande i Teko, i ett pressmeddelande.

EU är enligt uppgift världens näst största exportör av textilier och kläder. 2019 kom 24 respektive 29 procent av världens försäljning Från EU.

Euratex representerar omkring 160.000 företag med en omsättning på 162 miljarder euro och 1,5 miljoner arbetstagare. Mer information hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se

Leverantör öppnar nytt showroom i centrala Stockholm tillsammans med två andra varumärken

redaktionen@branschkoll.se

Profilservice-bröderna utsedda till årets unga företagare

profilservice

Adam och Johan Zollner som tillsammans driver WDP Profilserivce har utsetts till årets unga företagare i Linköping, i den årliga tävlingen som Företgarna anordnar.

Delar av motiveringen lyder så här:

Kunderna är allt från enmansföretag till globala verksamheter och oavsett omfattning kan företaget leverera varor efter varje kunds förutsättningar. Detta tack vare att organisationen är skalbar och smart uppbyggd. Allt från egen tryckproduktion in-house till ansvarsfull handel med lokal närvaro i Asien. Man satsar hårt på, att så långt det är möjligt, arbeta med cirkulär ekonomi och leverantörerna måste arbeta med justa villkor och hållbarhet. 
År 2015 bildades koncernbolaget Zollner Group där Profilservice ingår tillsammans med systerföretaget Nordic Souvenir och som de också driver flera projekt och löpande samarbeten med.
.. läs mer här.

I och med det här går man nu vidare till regionfinalen.

I videon nedan kan du se en 2 minuter lång intervju med bröderna Zollner som Företagarna gjort.

redaktionen@branschkoll.se

Team Workwear fortsätter värva medlemmar – ny yrkesbutik hoppar på

yrkeskläder

Senaste medlemmen i Team Workwear är Total Skydd & Underhåll, en yrkesbutik med bas i Flen som anslöt sig nu i början av juni.

– Det känns väldigt kul och spännande. Att kunna driva kedjan tillsammans mot nya gemensamma mål ger en otrolig möjlighet till utveckling för oss alla. Och med en gemensam plattform för inköp och marknadsföring blir vi otroligt starka tillsammans, säger Anders Karlsson, vd på Total Skydd & Underhåll i ett pressmeddelande.

Total Skydd & Underhåll grundades år 2000 och 2019 tog de nuvarande ägarna Sandra Åslund och Anders Karlsson över, efter att dåvarande ägare gick i pension.

Företaget jobbar med försäljning av arbetskläder och hygienprodukter under eget varumärke samt skyddsutrustning. Och den största delen av försäljningen sägs ske till företag, stat och kommuner.

– Vi är mycket glada över att ha Total Skydd & Underhåll med som nya medlemmar i kedjan. Anders och Sandra har mycket energi, lång erfarenhet från branschen och av att driva butik. Det ska bli kul att jobba med dem i deras och våra gemensamma satsningar framöver, säger Per Spett, kedjeledare på Team Workwear.

LÄS OCKSÅ: Team Workwear knyter till sig tre nya butiker

Den som räknar vet att det här blir den fjärde nya butiken som ansluter sig till Team Workwear-kedjan i år. Intresset för medlemskap i kedjan är stort berättar kedjeledare Per Spett:

– Intresset är stort och det finns ett tydligt behov av en frivilligkedja inom workwear idag – en marknad med många fristående butiker som drivs av duktiga entreprenörer som vill fortsätta att driva och utveckla sitt företag. För dem är vi en perfekt partner för att kunna stärka affären gentemot de centralägda kedjorna.

redaktionen@branschkoll.se