Logga in

Kodak ska vinna de ungas hjärtan med hjälp av kläder

24 september, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

(Bild: Kodak)

Kodak har släppt en brännhet kollektion i ett samarbete med modeföretaget 21 Forever. 

Kollektionen består av 26 unika och färgglada plagg med designinspiration hämtad från 90-talet och företagets gamla Nascar-team. Bland plaggen finns bland annat t-shirts, linnen, jackor, tjocktröjor och pikétröjor.

Målet med kollektionen är att vinna de yngres hjärtan för att kunna fortsätta vara ett relevant varumärke även i framtiden. Trots att bolagets kärnverksamhet har varit någorlunda diffus i konsumentledet sedan världen slutade använda kamerafilm för dryg 20 år sedan.

Dany Atkins som är varumärkesansvarig på Kodak hoppas företaget återigen ska kunna uppleva dess glansdagar, i ett uttalande säger hon:

– Min ambition är att åter göra Kodak till ett av världens mest välkända och omtyckta varumärken, skriver Vox.

Kollektionen som släpptes nu i september ska gå ut till över sexhundra 21 Forever-butiker runt om i världen. Än så länge finns dock kollektionen inte tillgäng i Europa, men ska enligt uppgift vara tillgänglig i Europa från och med 11 oktober.

Lärdomen här är att det går att modernisera ett varumärke på fler än ett sätt. Och att en klädkollektion kan vara ett utmärkt sätt att göra det på, speciellt om företaget inte vanligtvis förknippas med just kläder.

Mer information hittar du på Kodaks webbplats eller i Youtube-videon nedan.

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)