Logga in

KGM söker Java-utvecklare

16 oktober, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Javautvecklare till KGM
Brinner du för programmering och webbutveckling? Vill du arbeta i en bransch där IT och systemutveckling är direkt avgörande för företagets fortsatta framgång? Tycker du att det vore häftigt om resultatet av ditt arbete ofta kan ses av hundratusentals människor? Då ska du läsa vidare!

Om oss

KGM är en kommunikationskoncern. I vår verksamhet digitaltrycker och kuverterar vi fakturor, kontoutdrag och kundbrev. Förutom det analoga flödet så programmerar vi och distribuerar digitalt i form av e-mail-, sms- och mailsutskick tillsammans med uppladdningar av efakturor och andra kundbrev till internetbanker, samt distribution av dokument till Minasidor applikationer och Digitala brevlådor. Vi har också stöd för att ta hand om eventuella slutkundssvar och återkoppla informationen till våra kunder. KGMs ateljé hjälper med text och form till blanketter, trycksaker, brev, pdf:er, hemsidor och e-mail. All kommunikation, både tryckt och digital, sparas i ett vårt digitala arkiv, DDP, som idag innehåller över 70 miljoner dokument.

Utvecklingen går snabbt i vår bransch samtidigt som det är kunskap om och innovationer inom systemutveckling som blir avgörande för att fortsätta att vara ett framgångsrikt bolag i denna bransch. Vi vill därför nu förstärka vår utvecklingsavdelning med en javautvecklare till vårt kontor i Stockholm.

Tjänsten
Vi kan erbjuda dig ett varierande arbete i en social och trevlig miljö. Vi fokuserar på din långsiktiga utveckling, bland annat genom att aktivt försöka ge dig utmanande arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med webbutveckling i Java. För det mesta kommer du att arbeta i projekt med utveckling av applikationer som är beställda av våra kunder. Dessa applikationer är unika och skräddarsydda för respektive kund, vilket innebär att du till stor del kommer att arbeta med nyutveckling.

Applikationerna som utvecklas kan antingen vara interna system, exempelvis system för statistik/uppföljning, eller applikationer som utvecklas för någon av KGMs kunder. Kundapplikationerna är unika och skräddarsydda lösningar för respektive kund. Ofta använder kunderna dessa applikationer internt, men det kan också vara applikationer som publiceras offentligt.

Fokus ligger på att utveckla den bakomliggande logiken i applikationerna; oftast utformas designen av en reklambyrå.

I projekten arbetar du ofta tillsammans med en projektledare i nära samarbete med kunden. I vissa större projekt arbetar du även tillsammans med andra utvecklare hos oss. Projekten är ofta relativt korta, från några timmar upp till några månader. Vanligtvis arbetar du i flera projekt parallellt.

Din bakgrund
Vi söker dig som brinner för programmering och webbutveckling. Du har erfarenhet av webbutveckling och kunskaper i Java.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

335 företag tar bort vilseledande påståenden om papper och tryck – Norden inget undantag

Projektet Two Sides, som drivs i Norden av nätverket Grafkom, sätter stopp för företags missledande kommunikation kring pappers- och tryckindustrin. Och man har nått stor framgång – även i Sverige. (mer…)

EU-parlamentet har röstat ja till att förbjuda vissa plastartiklar

För några veckor sedan röstade EU-parlamentet igenom ett förbud

Mackmyra kopplar upp whiskeyn med NFC-taggar på flaskorna

NFC-taggarna, som levereras av ett nordiskt bolag, ska möjliggöra ”digital proveniens”.

Nu kommer Amazons tryckta julkatalog

Amazon släpper sin första tryckta katalog för högtids-shopping någonsin – skickas ut till miljontals hushåll under november.

Han tar över som vd för Eskils i Borås

Henric Wiklund tillträdde nyligen tjänsten som vd för Eskils Tryckeri i Borås. (mer…)

Billes köper logistikföretag

Billes förvärvar logistikbolag. På bilden står Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille och Christer Samuelsson. (Foto: Niklas Maupoix)

Billes är logistikbolaget Dios största kund och står för ungefär halva Dios omsättning på runt 17 miljoner kronor. Nu köper Billes sin underleverantör och får in flera nya tjänster under sitt tak. (mer…)

Massivt program på Grafkom Workflow Summit

Nästa vecka den 13 november arrangerar nätverket Grafkom sin kunskapsdag Workflow Summit för första gången. 25 talare i tre spår delar med sig av kunskap till de nu över 150 deltagarna från hela Norden. (mer…)

Husqvarna stänger in gräsklippare på flygplats – Interaktiv skärm från Storbildsfabriken vägleder

(Bild: Storbildsfabriken)

För att uppmärksamma sina robotgräsklippare har Husqvarna skapat en uppseendeväckande kampanj. (mer…)

Tryckeri tar lounge-koncept vidare till nästa stad

Onlinetryckeriet Flyeralarm har ett litet annorlunda showroom-koncept som de kallar för ”Flyeralarm Lounge”.