Helsingborg

Kartongbolaget söker förpackningsdesigner

Förpackningsdesigner till Kartongbolaget AB i Helsingborg
Kartongbolaget AB är en ledande leverantör inom förpackningsindustrin. De erbjuder kundunika förpackningslösningar till kunder inom ett brett spektrum. Bolaget har med hjälp av senaste trycktekniken haft en kraftig försäljningstillväxt både nationellt och internationellt. Detta gör att det nu finns behovet att förstärka den interna organisationen med en förpackningsdesigner till kontoret i Helsingborg. Läs gärna mer på https://kartongbolaget.se/


Intresserad av en kreativ tjänst där du kan arbeta nära kund för att utveckla förpackningar från idé till färdig produkt? Då har vi en spännande tjänst som förpackningsdesigner, läs mer nedan.
 
Tjänst:
Tjänsten som förpackningsdesigner är en rekrytering med anställning direkt hos Kartongbolaget AB i Helsingborg. I tjänsten som förpackningsdesigner har du ansvar för att konstruera spännande, innovativa och säljande förpackningslösningar till kund. Utöver att skapa konstruktionslösningar innebär även tjänsten att analysera det kommersiella värdet och offerera kund. Arbetet utförs i ett nära samarbete med prepressavdelningen, produktionen samt försäljningsavdelningen. Tjänsten innebär en hel del nära kundkontakt och innefattar både framtagande av offerter samt på sikt kundmöte. På så vis är det viktigt att du trivs att skapa goda relationer och att ge god service till kunder samt andra externa kontakter.
 
I tjänsten är tempot högt och arbetet sker delvis självständigt där du ansvara för att driva processerna framåt. Företagets kultur är väldigt vänlig och familjär där hela teamet gärna hjälps åt samt att man kontinuerligt får support från både sälj och produktionsledningen. Du kommer även få god intern utbildning gällande produkter och kunder.

Vi ser gärna att du uppfyller några av följande punkter:

  • Några års yrkeserfarenhet av förpackningskonstruktion
  • Erfarenhet alternativt relevant utbildning inom CAD (2D och 3D)
  • Utbildning från Nackademin alternativt Broby grafiska eller liknande utbildning
  • Erfarenhet av Photoshop, Adobe illustrator alternativt Indesign 
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • Körkort (då en del kundbesök förekommer i tjänsten)

Personliga egenskaper:
För att trivas som bäst i rollen krävs det att du både är kreativ, driven och har förmågan att omvandla idé till färdig produkt. Vi ser gärna att du har förmågan att driva processen framåt tillsammans med kund samt ta egna initiativ. Det är även viktigt att du trivs i en miljö med högt tempo och att du har en vilja att alltid sätta kunden i fokus. Trots det höga tempot är samarbetet med kollegor ofta förekommande och en viktig del i det vardagliga arbetet.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Trycker fotoprodukter för en miljard – här berättar grundaren om strategier och utmaningar

”Det är ett digitalt spel som man måste vara bra på att spela”.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny tjänst ska öka återvinningen av grafiskt kampanjmaterial

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Viva Magenta är Pantone-färgen 2023

Viva Magneta är en lite mörkare version av Magneta som ”vibrerar av entusiasm och kroppslig styrka”, med rötter från naturen har Pantone 18-1750 sitt ursprung i den röda färgfamiljen.

Årets färg är kraftfull, det är en ny animerad röd färg som badar i ren glädje och uppmuntrar till experiment och till att uttrycka sig själv. Det är en elektrisk, gränslös nyans som står ut och välkomnar alla med en rebellisk själ, skriver Pantone i ett pressmeddelande.

Pantone menar att i den här teknologiska tiden vill vi bli inspirerade av naturen och det som är riktigt”, Viva Magneta har liknade röd ton som koschenill eller karmi, den färg som framställ från en vis typ av löss.

Som vanligt släpps årets färg tillsammans med en mugg – som snabbt sålde slut. Pris: 20 dollar.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Allmedia i Malmö köper en HP Indigo

Malmöbaserade Allmedia väljer att ta nästa steg för sitt tryck med en press från HP Indigo. Man investerar i en HP Indigo 7800 med sex färgverk och det är Visutech som levererar och installerar den nya pressen i januari 2023.

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att Allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje vd för Allmedia.

Man skriver i ett meddelande att med den nya pressen kan Allmedia erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 400 micron, utan att gå ner i hastighet. Med funktionen EPM (Enhanced Productivity Mode), där man trycker med CMY istället för CMYK, ökar man hastigheten från 120 ppm till 160 ppm. Dessutom till en lägre körkostnad.

redaktionen@branschkoll.se
Annons