Göteborg

Jobman Workwear söker Area Sales Manager Väst

Jobman grundades 1985 och är idag en av marknadens ledande leverantörer av arbetskläder. Försäljningen sker i dagsläget via återförsäljare och distributörer främst i Sverige men även på ett 15-tal internationella marknader. Bolagets slutkund är den som arbetar inom exempelvis bygg och anläggning, måleri, service och industri, transport, skog och natur samt trädgård. Jobman designar, tillverkar och säljer slitstarka och välutvecklade arbetskläder och tillbehör av högsta kvalité och passform. Utvecklingen sker i egen regi i Sverige och produktionen görs främst i Asien.

Jobman Workwear omsatte ca. 110 milj SEK under 2021 och har idag ca 25 anställda. Företaget har sitt huvudkontor i Upplands Väsby ca 2 mil norr om Stockholm och ingår i tillväxtkoncernen New Wave Group som är börsnoterat. New Wave skapar, förvärvar och utvecklar ett flertal kända varumärken och produkter.

OM ROLLEN
Som Area Sales Manager Väst blir du en nyckelspelare för bolaget. Ditt primära ansvarsområde är att, i landets västra delar, förse yrkesstolta människor med arbetskläder som fyller alla krav på funktionalitet och skydd utan att göra avkall på komforten.

 • Ditt fokus är på att utveckla bolagets affär genom kontinuerlig kontakt och införsäljning av Jobmans sortiment mot både befintliga och potentiella kunder. Dina kunder är främst återförsäljare och distributörer – men det är viktigt att du alltid har slutanvändaren i tanken
 • Som Area Sales Manager tar du ansvar försäljningen och marknadsföringen av Jobmans produkter i din region. Detta görs naturligtvis med hjälp av kompetenta kollegor i stödjande roller på huvudkontoret i Upplands Väsby

Region Väst innefattar området från Varberg i söder upp till Arvika samt inåt landet till Jönköping och Örebro. I denna roll utgår du hemifrån och rapporterar till bolagets Försäljningschef.

VI ERBJUDER

 • Möjligheten att få vara med på bolagets spännande och expansiva resa mot att ta ytterligare marknadsandelar
 • En nyckelroll med stort ansvar för försäljningen i sitt geografiska säljområde
 • Kontinuerliga kontakter med spännande kunder och kompetenta kollegor

VI SÖKER
Vi söker efter en driven säljare med fingertoppskänsla för affärer och med ett stort intresse för produkterna som Jobman tillhandahåller. För att lyckas i denna roll måste du ha:

 • Gedigen erfarenhet av B2B-försäljning i liknande roll (ex. KAM, region/distrikt-säljare) samt god produktkunskap inom yrkeskläder och/eller konfektion. Du har ett väl inarbetat kontaktnät och ett gott personligt renommé.
 • Erfarenhet från att sälja mot återförsäljare och distributörer, gärna i den bransch som Jobman verkar inom
 • En bakgrund och ett intresse för digital försäljning
 • B-körkort och goda kunskaper i engelska och svenska då detta är en förutsättning för att lyckas i rollen

Som person är du:

 • Pålitlig och ansvarstagande – detta gör att du vinner förtroende och bygger långsiktiga relationer, både med kollegor och kunder
 • En utpräglad lagspelare
 • Målinriktad & driven samtidigt som du är lyhörd och flexibel
 • Självständig – du är en person som trivs att verka i en miljö av frihet & föränderlighet

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar Jobman Workwear med SalesOnly och Rekryteringskonsult Linus Nilsson. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig att söka tjänsten i ett första steg och så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR.

För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt