Logga in

JCDecaux mot klimatneutralitet – men långt från först

07 maj, 2013 | Av: Branschkoll | Dela:

Kommentar: JCDecaux hävdar i ett pressmeddelande att man är det ”enda företag i branschen” som börjat med att klimatkompensera sin verksamhet. Det kanske är sant om man bara tittar på utomhusreklamföretag men i kommunikationsbranschen finns flera andra aktörer som sedan länge jobbar med att kompensera för sina genererade ”utsläpp”.

Aktörer som redan jobbar med klimatkompensering i kommunikationsbranschen är bland annat Nordic Morning med Edita, Citat och JG Communication, Elanders, Big Image, Billes, Mittmedia med flera.

Även om JCDecaux nu slår sig lite väl kraftigt för bröstet är detta så klart ett bra steg som tas när man nu synliggör sitt miljöarbete.

Under hösten 2013 räknar man med att ha kompenserat hela företaget enligt ett pressmeddelande. Under 2012 genererade verksamheten 652 ton koldioxid och kompenseringen går till ett vattenreningsprojekt i Afrika.

– Vårt mål är att bli ett helt klimatneutralt företag. Vi kompenserar under våren 2013 för 652 ton koldioxid, vilket avser våra utsläpp under 2012. En utredning pågår som bäst för hur vi når målet i framtiden, säger Per Duvner, som är miljöchef på JCDecaux.

Växande Postemballage i Jönköping investerar i ökad kapacitet och fler tjänster

Postemballage i Jönköping hjälper tryckerier med både tryck på kuvert och med förpackningar för frakt. Men man gör också profilprodukter, kuvertering, printning, fals- och plock, inplastning och annat inom distribution. Under det gångna året har man växt ytterligare och nu investerar man i ökad kapacitet och fler tjänster. (mer…)

Danagårdlitho marknadsför sina miljösatsningar med ny film

Danagårdlitho berättar i en film om hur man jobbar med miljö- och klimatfrågor.

I en tre minuter lång film berättar Linn om hur tryckeriet Danagårdlitho tänker kring trycksaker och miljö. (mer…)

Debatt: Ta bort priskorgarna i offentliga upphandlingar av trycksaker

Grafiska företag fyller ofta i stora priskorgar i samband med anbud i offentliga upphandlingar. Priserna blir snabbt gamla och tar orimligt mycket tid att fylla i.

Offentliga upphandlingar inom grafisk bransch tar orimligt stora resurser för inblandade företag på grund av upphandlingsprocessen och att många tilldelningar överklagas till domstol. Här presenteras en idé på hur man skulle kunna utveckla och förenkla processen.

Tryckeriet Moo erbjuder sina kunder att investera i bolaget

Moo.com planerar att ta in kapital från sina kunder.

Online-tryckeriet Moo, med produktionsanläggningar i England och USA, undersöker intressent bland sina över en miljon kunder att bli gräsrots-finansiärer.

Smurfit Kappa lanserar leksaker i wellpapp

Smurfit Kappa har lanserat en kollektion med leksaker av papper

4evergreen – en ny allians för fiberbaserade förpackningar

4evergreen är en ny industriallians för aktörer inom fiberbaserade förpackningar. Bland medlemmarna finns flera tunga namn inom förpacknings- och pappersindustrin. (mer…)

Svenskproducerade trycksaker är bäst för miljön – ”blir standard för att beräkna CO2-avtryck för trycksaker”

Åtta.45 är det första svenskägda tryckeriet att certifieras för användning av Climate Calc – som beräknar en trycksaks CO2-avtryck. Nu ska många fler följa efter. (mer…)

Digaloos grundare går vidare – här berättar han varför

Efter försäljningen av Digaloo till Taberg Media Group i mars 2018 väljer nu vd:n Jannes Dahlgren att lämna företaget. (mer…)

Workflow Summit: Finns det för mycket mjukvara i grafisk bransch?

Den 12 november var det dags för den grafiska branschen att lära sig mer om automatisering och arbetsflöden när Grafkoms Workflow Summit 2019 hölls i Stockholm. (mer…)