IRM höjer prognosen

IRM höjer nu sin prognos över reklaminvesteringarna för 2014 till en ökning på 2,4 procent. Tidigare prognos låg på en ökning med 1,7 procent jämfört med 2013. För 2015 är prognosen oförändrad, reklaminvesteringarna förväntas då öka med 1,9 procent jämfört med 2014.

Totalt förväntas reklammarknaden omsätta knappt 32,2 miljarder kronor under 2014.

Under det första halvåret 2014 var tillväxten på reklammarknaden 2,1 procent relativt det första halvåret 2013. Med draghjälp av riksdagsvalet har marknaden nu fått ytterligare luft under vingarna och IRM:s prognos indikerar att det tredje kvartalet blir årets bästa.

Microsoft Word – Pressmeddelande septemberprognos 2014-2015

Totala reklaminvesteringar på svenska mediemarknaden 2009 2015

IRM-sep_prognos_14

Källa: IRM. Utfall 2009 – 2013, prognos 2014 – 2015. Procentuell förändring, löpande priser.

– Det ser ut att gå mot ett riktigt bra år för bland annat display, webb-TV, sökordsmarknadsföring, radio och utomhus. Samtliga dessa kategorier överträffar förväntningarna under 2014, kommenterar Madeleine Thor, vd på IRM.

 

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se