Logga in

Investerar 10 miljoner euro i finpapperstillverkning

18 december, 2017 | Av: Branschkoll | Dela:

Arctic Papers bruk i Kostrzyn, Polen. (Bild: Arctic Paper)

Arctic Paper investerar i ökad kapaciteten vid bruket i polska Kostrzyn.

Förutom att expandera kapaciteten i Kostrzyn kommer den planerade investeringen att öka brukets resurs- och drifteffektivitet, enligt ett pressmeddelande.

Anläggningen i Kostrzyn kommer efter investeringen att ha en årlig produktionskapacitet på 315.000 ton finpapper, jämfört med 285.000 ton idag, en ökning på över 10 procent.

– Vi ser affärsmöjligheter i lönsamma segment på marknaden för finpapper. Genom investeringen stärker vi vår kapacitet att betjäna våra kunder på ett effektivt och lönsamt sätt, säger Per Skoglund, vd för Arctic Paper.

Investeringen uppskattas till 10 miljoner euro och kommer att finansieras med medel från investeringslånet från European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). Projektet planeras att färdigställas under första halvan av 2019.

Arctic Paper Kostrzyn tillverkar högkvalitativt obestruket, träfritt papper under varumärket Amber.

Fotogigant bygger ”tech hub”

Photobox Group, som har flera olika tjänster inom tryckta personaliserade fotoprodukter, öppnar det man kallar ”Tech hub”

Nytt namn och ny profil för skyltföretag

Skyltföretaget Focusneo, tidigare Focus Neon, tar ”ett kliv in i framtiden” med nytt namn, logotyp och grafisk profil. (mer…)

Hon vill göra produktmedia av böcker

Anna Benson vill introducera sina välgörenhets-böcker i produktmedia-landskapet. Böckerna handlar om allt från prostatacancer till jordgubbar.

Så här investerar svenska företag i marknadsföring – bransch för bransch

Komori i startgroparna att beta-testa sin Landapress

Japanska Komori ska börja testa Impremia NS40 – Komoris Landapress – ”ute på fältet” under våren 2019.

De gör bästa kartongen – enligt varumärkesägarna och konverterarna

The Origin Box är gjord av tre sorters pappersmaterial varav två, Invercote och Incada, tillverkas av Iggesund Paperboard som har ett av branschens mest värdefulla varumärken enligt en ny undersökning. (Bild: Iggesund Paperboard)

Iggesund och Stora Enso – med Billerudkorsnäs som utmanare – det är företagen som har de mest värdefulla varumärkena inom kartongförpackningar i Europa.

Mediebyråbarometern: Tufft för fackpress och direktreklam i september

Siffrorna visar en extra tuff månad för fackpress, direktreklam, dagspress och bio.

Därför skall du som arbetar med prepress och produktion komma till Grafkom Workflow Summit

För många som jobbar nära eller i grafisk produktion är det en utmaning att hitta tid att lära sig nya sätt att jobba. När nätverket Grafkom nu arrangerar Workflow Summit är det ett av problemen man vill lösa – och därför finns ett eget spår med föredrag fyllt av tips och idéer för att få till smartare arbetsflöden med både befintliga och nya verktyg. (mer…)

Digitalt jagar screentryck – ”break even”-nivåerna flyttas allt längre bort

Hur mycket mer får lokal och hållbar produktion kosta?