Logga in

In Memory söker Kundsupport med grafiskt intresse

19 november, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

OM FÖRETAGET

Vi är ett glatt och kreativt gäng på 5 personer som tillhandahåller en tjänst i form av en webbportal. Vi kan kalla det för ett system! I systemet skapar våra kunder programkort, minnesböcker, tackkort, kondoleansböcker och inramade fotografier till begravningar. Vi har ett tätt samarbete med ett lokalt tryckeri som producerar alla våra produkter.

Våra kunder är i huvudsak begravningsbyråer, vi arbetar alltså business to business. ”Begravningsbranschen? Deppigt?” – tänker kanske du. Inte alls! Nu hade du allt förutfattade meningar. Tvärtom, tycker vi. Vi vågar påstå att vi har de trevligaste kunderna i hela Sverige.

OM TJÄNSTEN

Idag är vi två personer som arbetar heltid på vår grafiska support, men vi anser att det magiska numret är tre. Arbetet på supporten går ut på att dels ta hand om inkommande beställningar i vårt ordersystem, men framförallt på att vägleda kunderna i systemet.

– Funkar den här textfärgen, mot den här bakgrunden?

– Hur gör jag för att ladda upp en bild till mitt programkort?

– När måste jag senast lägga min beställning för att den ska hinna fram i tid?

– Finns det något bakgrundsmotiv med katter i ert system?

Via chatt, mail och telefon, svarar supporten på kundernas frågor och stöttar dem i deras arbete. Man kan säga att supporten är länken mellan systemet – och kunden. En länk som vi värderar otroligt högt hos oss.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi värdesätter vem du är, hur du är och vad du kan. Din utbildning – not so much. Eller okej, lite då. Men vi vet att man idag kan vara IT-proffs utan att ha pluggat programmering, eller hur? Med andra ord, din personlighet och dina egenskaper väger tyngst.

Är du: optimistisk, social, serviceinriktad, ambitiös, teknisk, grafiskt intresserad, självständig – men samtidigt en lagspelare, lättlärd, lösningsorienterad, flexibel och inte minst – brinner för kundkontakt? Sök jobbet, vi vill ha dig!

COVID-19

Så var det den lilla detaljen. På grund av Corona, arbetar vi primärt hemifrån i dagsläget. Därför ser vi att du har en hemmiljö (eller annan lämplig plats) där du just nu kan arbeta i lugn och ro.

KUNSKAPSKRAV

• Gymnasial examen

• Du uttrycker dig mycket väl i svenska språket

• God vana att arbeta i Mac-miljö

• Goda kunskaper i Officepaketet

• Grundläggande kunskaper i Adobe Photoshop

• Grundläggande kunskaper i Acrobat Pro

MERITERANDE

• Tidigare erfarenhet av kundservice

• Tidigare erfarenhet av orderhantering

• Goda kunskaper i Adobe Photoshop, InDesign amp; Illustrator

INFORMATION

Start: Omgående

Omfattning: 40h/vecka (måndag-fredag, 8-17)

Placering: Hemma/Järntorget, Göteborg

Lön: Enligt avtal, fast månadslön

Anställningsvillkor: Tillsvidare, 6 månaders provanställning

Arbetsgivare: In Memory AB

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Podd: Han vill omdefiniera tryckindustrin – ”Tillväxtmöjligheterna är enorma”

”Det har aldrig varit en mer spännande tid för den grafiska industrin än den tid vi står inför nu. Tillväxtmöjligheterna är enorma”. Detta säger Henrik Müller Hansen, Gelatos grundare, i det senaste avsnittet av Branschkollpodden. Om du är entreprenör och vill få nya idéer inför framtiden – så är det spännande lyssning. (mer…)

Grundaren lämnar Lasertryk – ska satsa vidare på pizzabranschen

Duon som startade Lasertryk skiljs nu åt, i alla fall som kollegor på tryckeriet, när Anders Grønborg (t.h.) lämnar bolaget. (Bild: Lasertryk)

Anders Grønborg lämnar sina poster på Lasertryk och Scandinavian Print Group som han grundade tillsammans Esben Mols Kabell för över 20 år sedan.

Elanders och Universeum ska folkutbilda om IT-avfall

Elanders i samarbete med Universeum i Göteborg. (Bilder: Pexels och Universeum)

Elanders har inlett ett samarbete med Universeum som är Sveriges nationella vetenskapscenter,

Nu säljer Stordalen (nästan) rubbet till Bonnier

Nu säljer Petter Stordalen 70 procent av sitt bokförlag Strawberry Publishing till Bonnier Books och menar att de är den perfekta partnern för fortsatt tillväxt.

Svensk Direktreklam landar ÖoB och flera andra stora kunder

Henrik Olsson, SDR.

Print och TV starka tillsammans. (mer…)

Vill du fortsätta sälja B2B? Det här måste du göra för att nå fram till kunderna

B2B-affärer görs nu allt mer digitalt. Nya sätt att effektivare göra affärer växer fram i pandemins spår. Hoppar du på tåget?

Ingen ska behöva dö av ett elakt virus bara för att näringslivet ska komma på fötter igen. Ingen måste tillbaka till exakt samma arbetssätt för att få sitt företag att blomstra när pandemin dragit förbi. Branschkoll tar dig med på en resa till andra sidan pandemin och på vägen får du fakta som kan hjälpa dig ta viktiga beslut. Den som ser möjligheter istället för problem kommer att gå vinnande ur krisen. 

–> Visa hänsyn och investera i de bästa verktygen för digital försäljning. Det kommer att ta dig, dina medarbetare och ditt företag till en ny framtid med fler, större och smartare affärer.

Billes går ”all in” på CO2-kompensering – alla trycksaker blir klimatneutrala

Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri, jobbar kontinuerligt med att sänka sitt företags klimatpåverkan.

Billes Tryckeri i Göteborg tar nu steget fullt ut och ser till att alla produktioner blir klimatneutrala oavsett om kunden efterfrågar det eller inte. (mer…)

Danagårdlitho går över till grönare transporter

Peter Hjelm, vd för Danagårdlitho.

Danagårdlitho går över till transporter med lägre miljöpåverkan. ”Vi angriper ett väsentligt miljömål”.

Här är branschens 21 superföretag inom print och promotion

Några av de företag som kvalat in på Bisnodes lista över svenska superföretag.

Branschkoll har ännu en gång gått igenom den långa listan över ”superföretag” och letat upp de bolag som verkar i de branscher vi har koll på så att säga. Hör företagen berätta om vad som står bakom framgångarna.