IKEA vinner ”Positively Print Award” på Graph Expo

ARVE Error: need id and providerGraph Expo: Grattis IKEA! Som en parodi på hur Apple lanserar nya produkter, är Ikeas ”katalog-lansering” redan en viral succé med nästan åtta miljoner visningar på mindre än en vecka. Nu får den ännu mer uppmärksammat i USA genom att tilldelas utmärkelsen ”Positively Print Award” för sin Bookbook-kampanj.

– Ikeas Bookbook-kampanj är inte bara rolig utan visar också på ett bra sätt upp det tryckta mediets styrka i dagen mediemix, säger Ralph Nappi på GASC.

Priset är instiftat av Graph Expo i samarbete med flera andra grafiska organisationer i USA. Det delades i år ut för 5:e gången och vinnaren presenterades på den så kallade ”Executive Outlook”-konferensen som föregår Graph Expo.

Tidigare vinnare

2013: Boken ”PRINT &” från Sappi
2012: Projektet ”PRINT! Seen! Lean and Green” från PrintCity
2011: Kampanjen “Paper Because” från Domtar
2010: Flera vinnare, bland annat Xerox, fem av amerikas största magasinsförlag samt kampanjen “Print Grows Trees”.

/Ulf Sunnberg

Ulf Sunnberg (LinkedIn) jobbar som konsult inom publishing och grafisk kommunikation i bolaget South Bridge/Clear Edge. Han är ordförande i nätverket GrafKom och medgrundare till Mcro the Print Liberation Company. Ulf har tidigare arbetat på Statskonsult, Aldus, Adobe och EFI.

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se