IKEA-katalogen 2015 tryckt på FSC-certifierat papper

67 upplagor på 32 språk och i 46 olika länder – Den 217 miljoner exemplar stora Ikea-katalogen är den största upplagan någonsin att tryckas på FSC-certifierat papper. Målet att säkerställa att papperet kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk.

– Vi fokuserar på FSC-certifiering för att säkerställa källan till träfibrerna. Det är en del av vår hållbarhetsstrategi, säger Matthieu Leroy, Inter Ikea Systems hållbarhetsspecialist i ett meddelande.

För två år sedan tog Ikea beslutet att låta FSC-certifiera hela 2015 års katalogupplaga. Företaget säger att skeptiker till projektet varnade för att mängden FSC-certifierat papper inte skulle räcka, att kostnaderna skulle bli för stora och att tidsramen som satts till tre år var en omöjlighet.

Den största utmaningen låg inte i att etablera spårbarhetscertifieringen utan att kommunicera vad det innebär att vara FSC-certifierad till de som varit med i katalogproduktionen.

– I 2015 års katalog har vi dedikerat en tredjedels helsida till att förklara FSC-certifiering. Att sammanställa det tog mycket mer tid och kraft än väntat, säger Matthieu Leroy.

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se