IFK Göteborg byter till Intersport

Intersport blir ny ”officiell sportleverantör” till fotbollsklubben IFK Göteborg vilket sägs framförallt gynna de unga spelarna.

– Detta är ett avtal som ger våra unga spelare bättre tillgång till sportprodukter och våra supportrar ännu större möjlighet att få tillgång till merchandise. Intersportbutikerna blir bra komplement till Blåvittshopen på Gamla Ullevi och vår egen webbshop, säger Fredrik Wallin, försäljningschef IFK Göteborg, i ett pressmeddelande.

Haft som målbild att samarbeta med Craft och IFK Göteborg

– Vi är glada över att få inleda ett samarbete tillsammans med ​Craft och IFK Göteborg som är ett av Sveriges starkaste varumärken. Vi har haft detta som målbild under en längre tid och det är med stort engagemang vi startat upp samarbetet. Riktigt kul med IFK:s satsning på damlag som stämmer väl överens med vår värdegrund, avslutar Lasse Larsson, head of team på ​Intersport.

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se

Effektsystemet: Ny branschstandard för att mäta effekt av marknadsföring

Ett stort steg mot att kunna avgöra – och jämföra – vilka kanaler och marknadsinsatser som ger bäst avkastning.

redaktionen@branschkoll.se

De upphandlar trycksaker för upp till 11 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Nystartat nätverk ska hjälpa företag med spårbarhetsfrågor

För alla som jobbar i värdekedjan med FSC- eller PEFC-märkta produkter.

Seose ska erbjuda expertis och rådgivning till ”virkesköpande” och ”träförädlande” företag för att säkerställa att man kommer rätt när det gäller spårbarhet och andra faktorer.

Företag som vill erbjuda produkter som är märkta med FSC och/eller PEFC behöver kunna visa att träråvaran har ett kontrollerat ursprung i certifierat skogsbruk. Men regelverket, det vill säga standarderna för spårbarhetscertifieringen uppfattas av de flesta som krångligt och svårt att tillämpa, skriver man på sin webbplats.

– Vi vet genom erfarenhet att många sitter ensamma med ansvaret för spårbarhetsfrågorna ute i industrin. Vi vill därför erbjuda expertstöd och ett nätverk av människor som också kan hjälpa varandra med tolkning av standardkrav, ”best practice” och ge varandra konkreta råd och tips på hur man kan undvika misstag och onödigt arbete, säger Emilia Bröms Axelsson, verksamhetsledare på Seose, i ett pressmeddelande.

Seose vänder sig till alla företag i kedjan, exempelvis: avverkningsorganisationer, sågverk, massabruk, bygghandlare, snickerier, leksakstillverkare, byggnadsentreprenörer, tryckerier och etikettillverkare.

Under sommaren och hösten kommer man hålla minst fyra nätverksträffar, flera av dem digitala. Mer information om dessa träffar hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se