Hot Screen installerar trycklinje #8 och funderar på att trycka på knappen för #9

Hot Screen Produktion Transfer
Hotscreen ökar kraftigt och Branschkoll har pratat med vd Fredrik Skanselid.

”Det är full rulle hos Hot Screen och vi har ökat med 30 procent sedan semestern” berättar bolagets vd Fredrik Skanselid för Branschkoll.

Hot Screens åttonde(!) produktionslinje saknar bara sitt hjärta, en screen-press från japanska Sakurai. Men Skanselid räknar med att pressen är på plats och linjen i drift innan nyår.

– Vi har ökat med 30 procent sedan semestern och omsättningen i år kommer landa någonstans mellan 125 och 130 miljoner jämfört med strax över 100 miljoner 2020. Det är jätteroligt att få investera och bygga linjer i vår nya tryckhall som ju blev klar i början av 2020 precis innan pandemin bröt ut, säger Skanselid och fortsätter:

– Linje 7 var den första i nya tryckhallen och den blev klar i februari i år och nu är alltså linje 8 snart på plats och vi funderar faktiskt redan nu på att trycka på knappan för linje 9 och få iväg den beställningen innan årskiftet.

”Det handlar inte om att öka kapaciteten utan om att hinna med de jobb som kommer in”

I förgrunden syns produktionslinje 8 hos Hot Screen, jämfört med nummer 7 i bakgrunden saknas än så länge tryckpressen.

Den nya linjen kommer, vid tvåskift, betyda en kapacitetsökning med 17-19 procent och det är för att kunna hantera de volymer som Hot Screen behöver hantera förklarar Fredrik.

– Mellan tumme och pekfingret har vi ökat från 100 till 130 miljoner i år, den ökningen motsvarar hela våra omsättning 2014, så tillväxttakten har gått fort och nu behöver vi öka kapaciteten ytterligare för att hinna med de jobb som kommer in.

Var kommer tillväxten ifrån?

– Det är en kombination av att våra kunder växer samtidigt som vi tar in mycket nya kunder. Vi expanderar geografiskt och ökar både i Finland, Norge och Europa. Och så får vi in många fina koncerner som kunder i Norden, mycket tack vare våra satsningar på webbshopps-lösningar och EDI-kopplingar. Och så självklart tack vare vårt miljöfokus och våra riktigt snabba leveranser, berättar Fredrik.

”Det ska vara streamlinat, det är en del av vårt koncept”

Just nu väntar man alltså på tryckpressen till den nya linjen och funderar på att beställa ytterligare en linje och enligt uppgift har man plats för upp till fem linjer till, efter nummer 8, så potentiellt hela 13 linjer!

En viktig del av Hot Screens koncept är att alla deras trycklinjer är identiska.

– Alla maskiner ska vara likadana så alla våra operatörer kan göra dem, enklare med reservdelar och så smidigt och likriktat som möjligt, streamlinat helt enkelt, det är en del av vårt koncept avslutar Skanselid.

Söker fyra nya medarbetare

Ny produktionsutrustning betyder ofta att man också behöver personal. Hot Screen söker just nu fyra nya medarbetare till framförallt produktionen och mer om det kan du läsa på vår sida för lediga jobb.

LÄS OCKSÅ: Hot Screens futuristiska showroom blir länken mellan Fjärås och Europa

Annons

Posterföretag i konkurs

Andra aktörer ser fortsatt positiv utveckling i nischen.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Naturvårdsverkets fakta om plast – och hur den kan hanteras bättre

Ämnen i artikeln: ÅtervinningPlast

IVL har på uppdrag av Naturvårdsverket tagit fram en checklista på hur företag jobba smartare med plast.

Ämnen i artikeln: ÅtervinningPlast
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt samarbete ska få fler att panta sina förpackningar

Ämnen i artikeln: ÅtervinningBower

Förpackningsinsamlingen, FTI, har inlett ett samarbete med återvinningsappen Bower med målet att ännu fler förpackningar ska lämnas till återvinning.

Ämnen i artikeln: ÅtervinningBower
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ketchup i pappersflaska

Kraft Heinz Company har aviserat att de startar ett samarbete med förpackningsutvecklaren Pulpex för att tillsammans ta fram en träfiberbaserad flaska för Heinz ketchup.

Denna flaska är en del i arbetet för företaget att uppnå målet att alla förpackningar ska vara helt återvinningsbara, återanvändbara eller komposterbara senast 2025. Förutom detta så har företaget målet att vara nettonollutsläppare av växthusgaser senast 2050, säger man i ett pressmeddelande.

– Förpackningsavfall är en utmaning som vi alla måste göra vårt bästa för att ta itu med. Det är därför vi är fast beslutna att vidta åtgärder för att ta fram hållbara förpackningslösningar för våra varumärken. Den nya flaskan är ett exempel på hur vi tillämpar kreativitet och innovation för att utforska nya metoder för att förse konsumenterna med hållbara förpackningar, säger Kraft Heinz vd Miguel Patricio.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sex hållbarhetsrapporter från förpackningsbranschen

Hållbarhetsrapporten, där man öppet delar med sig av framsteg (och motgångar) i sitt hållbarhetsarbete, håller på att bli standard för alla företag. För att du ska kunna inspireras och lära av kollegor i branschen har vi här samlat sex förpackningsföretags rapporter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

De får stöd för att utveckla PFAS- och plastfria livsmedelsförpackningar

Vinnova går in med pengar.

redaktionen@branschkoll.se

Framtidens förpackning ska utnyttja naturens uppfinningsrikedom

Ämnen i artikeln: Pida

It’s a Wild Life! Det är dags för Pida och i år ska deltagarna hämta inspiration från naturen.

It’s a Wild Life! är temat för Billerudkorsnäs designtävling Pida 2022, där 350 designelever från sju länder gör sitt bästa för att inspirera och imponera med egna tolkningar av vad förpackningsdesign kan lära av naturen.

Pidas idé är att lyfta fram unga, nytänkande talanger för att främja hela förpackningsindustrins utveckling.

It’s a Wild Life är ett tema som uppmuntrar deltagarna att utforska naturens egen uppfinningsrikedom, säger Anders Gathu, Marketing Manager Cartonboard på Billerudkorsnäs som arrangerar Pida. De får hitta egna sätt att använda sig av de vackra och sinnrika lösningar som finns överallt i naturen när det gäller former, mönster, funktioner och hållbarhet.

Packaging Impact Design Award (PIDA) har sedan starten 2005 engagerat tusentals designelever över hela världen. Lokala event kommer att ske under maj och juni och en internationell vinnare kommer att krönas vid den förpackningsmässan Luxe Pack Monaco den 3 oktober 2022.

Mer information om Pida 2022 finns här.

– Vi skapade PIDA för att röra om i grytan och utmana inom förpackningsbranschen, säger Lena Dahlberg, Manager Application Development Paperboard på BillerudKorsnäs. Och det tycker vi att vi lyckats med. PIDA är en frisk fläkt för hela branschen, och eleverna överträffar sig själva år efter år, säger hon i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln: Pida
redaktionen@branschkoll.se

Pacson rekryterar nyckelpersoner inom hållbarhet

Ämnen i artikeln: Pacson

Sedan några veckor tillbaka är Henric Wahlgren och Henri Waher på plats hos på Pacson.

Henric kommer senast från en tjänst som projektledare hållbar utveckling på Södra Munksjön Utveckling och blir ny hållbarhetsstrateg hos Pacson.

Henri rekryterades från AW technologies där han varit projektledare kvalitetsutveckling och går in i en roll som kvalitetsansvarig på Pacson, enligt ett linkedininlägg.

Ämnen i artikeln: Pacson
redaktionen@branschkoll.se

Finsk förpackningstryckare investerar i tiofärgare

Ämnen i artikeln: Walki

En tiofärgs flexopress med 1.600 mm bredd.

Ämnen i artikeln: Walki
redaktionen@branschkoll.se

E-handlare i försök att skippa kartongförpackningen

Målet med projektet är en förpackningslös leverans.

redaktionen@branschkoll.se
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]
[esi bk-get-single-ad group_id="2168" cache="public" ttl="0"]