Warning: Use of undefined constant ENABLE_CACHE - assumed 'ENABLE_CACHE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tes57637/public_html/wp-config.php on line 82
 Hon tar över som ansvarig för Xerox i SverigeBranschkoll
Logga in

Hon tar över som ansvarig för Xerox i Sverige

29 maj, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

Xerox nya sverigechef Polly Hussain tillsammans med Thorbjörn Thyén som är ansvarig för grafiska marknaden i Norden var på plats i Warzawa.
 (Bild: Ulf Sunnberg)

Polly Hussain har sedan april ansvaret för Xerox svenska verksamhet.

Hon var nyligen med i Warzawa när användarnätverket Premier Partners träffades och den nya maskinen Iridesse presenterades.

Förra veckan samlade Xerox sitt tryckerinätverk ”Premier Partners” tillsammans med återförsäljare och samarbetspartners inom mjukvaror och efterbehandling för en fyradagars konferens i Warzawa. Totalt deltog runt 500 personer från 25 länder på eventet som bland annat innehöll ett 30-tal presentationer inom aktuella ämnen. Ett stort fokus låg på verksamhetsutveckling och kreativitet.

Business as usual

Andrew Copley, som är globalt ansvarig för produktionslösningar på Xerox , passade att understryka att Xerox jobbar vidare som vanligt med en ny VD och styrelse efter de avbrutna fusionsplanerna med Fujifilm. ”Business as usual” enligt Copley

Stora förhoppningar på ny maskin

Xerox lanserade under dagarna den nya maskinen ”Iridesse”. Huvudnyheten är att maskinen har 6 tonerstationer och kan trycka silver, guld och så kallade clear toner i samma process, det vill säga utan att behöva ladda om arken på nytt.

Maskinen klarar dessutom 400 grams papper i duplex och hastigheten är 120 sidor/min.  Xerox har stora förhoppningar på den nya maskinen som ger kunderna möjligheten att förädla och förbättra jobben med nya kreativa effekter.

Xerox kallar tekniken för ”CMYK+” och genom att öka värdet på sidorna finns nya och fler sätt för kunderna att tjäna pengar. Enligt data från konsultföretaget Infotrends kommer över 50 procent av sidorna som trycks med digitala maskiner att vara förbättrade/förädlade med någon form av ”CMYK+-effekt” år 2021.

Xerox nya Iridesse kommer att finnas för leverans andra halvåret 2018.

Flera nordiska organisationer tar bort påståenden som är skadliga för grafisk bransch

Före- och efterbild av Stockholms Stads kommunikation kring e-faktura.

Two Sides Anti-Greenwash kampanj har under 2019 fått 131 organisationer världen över att ta bort sina vilseledande påståenden om papprets miljöpåverkan, varav 30 är nordiska organisationer. (mer…)

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)