Sverige

Holmen söker strategisk kommunikatör

Har du ett intresse för strategisk kommunikation? Vill du vara med och planera och skapa innehåll för en internationell kundgrupp? Tycker du om att tematisera, planera och genomföra kommunikationsprojekt? Välkommen att skicka in din ansökan.

Din nästa arbetsplats?
I trivsamma lokaler mitt i Iggesund finns Holmen Iggesunds huvudkontor. Här hjälper vi kunden att optimera sitt förpackningsval genom kommunikation och marknadsföring, affärsutveckling, produktutveckling och serviceutveckling. Vi sköter även finansiell rapportering samt produktions- och logistikplanering för hela affärsområdet. Här har du alltid nära till kunniga och engagerade kollegor. Viljan att göra ett bra jobb och bidra till en hållbar framtid är tydlig. Allt som allt är vi drygt 70 medarbetare som sitter med bara några minuters promenad till Iggesunds station.

Din framtida utmaning
I rollen som strategisk kommunikatör är du ansvarig för att planera och skapa innehåll för internationella kunder och intressenter. Innehållet är mångsidigt, kanaloberoende och baserat på Holmen Iggesunds övergripande varumärkes- och kommunikationsstrategi.

För att vara relevanta och nå ut till vår målgrupp producerar vi en högkvalitativ kundtidning, som blivit nominerad till en mängd priser. Vi genomför också ambitiösa digitala och fysiska event. Utöver det jobbar vi löpande med olika kommunikationsteman. Som strategisk kommunikatör ansvarar du för att tematisera, planera och genomföra dessa, och många andra, projekt.

Hos Holmen Iggesund har du en viktig redaktionell funktion där du leder och samordnar det som ska kommuniceras i olika kanaler och för olika målgrupper. Du söker aktivt efter innehållssynergier och planerar för distributionen av materialet tillsammans med vår Digital Marketing Specialist. Du är en kreativ kraft i ett mångsidigt team och du håller i kontakten och leder arbetet med externa byråer och samarbetspartners.

Arbetsuppgifter

Definiera och förankra olika intressanta långsiktiga redaktionella teman och koncept och leda innehållsarbetet på marknadsavdelningen.

Ansvara för den redaktionella kalendern och hur kommunikationen ska uppfattas av relevanta målgrupper.

Vara ansvarig redaktör för vår kundtidning.

Köpa, granska och producera innehåll för många olika kanaler och aktivt hitta synergier mellan kanaler och målgrupper.

Publicera och dela innehåll på webbplatser och i sociala medier.Skapa och distribuera pressreleaser.

Delta i övriga marknadsprojekt.

För att lyckas i rollen
För att lyckas i rollen tror vi att du har minst fem års erfarenhet av en liknande roll, helst i en internationell miljö.

Vi söker dig med erfarenhet av:

Ett starkt redaktionellt perspektiv och erfarenhet av att leda innehållsarbete och identifiera en redaktionell agenda.

Kravställa, producera och köpa innehåll för flera olika kanaler.

Praktisk erfarenhet av publicering både i tryckt och digital form: webbpublicering, hantering av sociala medier, grundläggande bild.

Du behöver också ha mycket goda kunskaper i tal och skrift i engelska och svenska.

Som person är du kreativ, initiativtagande och samarbetsorienterad och du stimuleras av kommunikativa utmaningar. Du får saker att hända och levererar med hög kvalitet och är intresserad av resultatet. Du finner glädje i att hjälpa kollegor och att gruppen gemensamt uppnår uppsatta mål. Du får gärna vara intresserad av samhälls- och miljöfrågor.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en utmanande och ansvarsfull roll med stora utvecklingsmöjligheter i en internationell och välmående organisation. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar. I din roll har du möjlighet att bidra till Holmens samt din egen utveckling och framgång.

Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill jobba i ett internationellt företag med utvecklande arbetsuppgifter, men ändå ser fördelar med att verka och bo på en mindre ort.

Rollen är baserad i Iggesund, men det går också bra att jobba på distans från tex Stockholm, med månatliga resor till Iggesund.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons