Hudiksvall

Holmen söker Miljö- och Hållbarhetschef

Om jobbet

Ett smart och meningsfullt val! Din nästa arbetsplats? Iggesunds bruk tillverkar världsledande kartong under varumärket Invercote. Förpackningar av vår kvalitetskartong är en viktig del av köpupplevelsen för våra kunders kunder. Vi är en internationell och hållbar verksamhet med stora utvecklingsmöjligheter för alla medarbetare. Vi värdesätter våra medarbetare och produkter högt. Hos oss jobbar idag omkring 750 medarbetare. Vårt bruk finns vid Hälsinglands kust, 9 kilometer söder om Hudiksvall. Din framtida utmaning Vår miljöchef går vidare inom Iggesund och vi söker nu hennes ersättare. Som miljö- och hållbarhetschef har du det övergripande ansvaret för att vi uppfyller eller överträffar gällande lagstiftning och krav i ledningssystem. Du säkerställer att vi har rätt kunskap och att vi gör de mätningar och kontroller som krävs samt initierar och driver förbättringar. I rollen ingår personalansvar och ansvar för arbete med ISO 14001, FSC och PEFC. Du sitter i ledningsgruppen för Strategisk fabriksutveckling och har tät kontakt med medarbetare inom Iggesunds bruk, övriga Holmen samt myndigheter. För att lyckas i rollen Du har akademisk utbildning med relevant inriktning (miljö, kemi, energi eller biologi) och har erfarenhet av att leda större projekt. Erfarenhet av processindustri är meriterande, liksom kunskap om myndighetsutlåtanden och lagtexter.

Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat och du har körkort. Som person är du kvalitetsmedveten och duktig på att förstå vad som krävs av oss utifrån myndighetskrav. Du har lätt för att skapa och bibehålla relationer och har en stark drivkraft att nå uppsatta mål. Vi erbjuder dig Hos oss får du det bästa av två världar. På Iggesunds bruk arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring. Vi erbjuder ett mycket varierande, fritt och ansvarsfullt arbete. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar. Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill jobba i ett internationellt företag med utvecklande arbetsuppgifter, men ändå ser fördelar med att verka och bo på en mindre ort. Vi får skogen att växa och ge Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna.

Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid. Premiumkartong för medvetna varumärken Holmen Iggesund utvecklar premiumkartong till förpackningslösningar inom exempelvis kosmetik, elektronik, läkemedel och livsmedel. Våra produktfamiljer Invercote och Incada passar medvetna varumärken med höga ambitioner, tack vare slitstyrkan, de goda designegenskaperna och det låga klimatavtrycket. Vi använder färska fibrer från hållbart brukade och certifierade skogar. Våra anläggningar för produktion och förädling ligger i Iggesund och Strömsbruk, Sverige, samt i Workington, Storbritannien.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Globala jättar investerar i svensk förpacknings-startup

Produktionen kan vara igång under 2022.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Äntligen – den påfyllningsbara tandkrämstuben är här

redaktionen@branschkoll.se
Annons

En ”Popfree” Industri – projekt för att få bort PFAS

Många företag vill fasa ut PFAS, och är beredda att gå före kommande regleringar. Här är 22 av dem.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Plastindustritäta Småland ska öka plaståtervinningen med nytt projekt

Det saknas samordnade initiativ för att göra polymerindustrin mer hållbar. Nu kommer det ett sådant på initiativ av Handelskammaren i Jönköping.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons