Hudiksvall

Holmen söker idérik ingenjör

Vill du jobba hos en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare? Vill du jobba på ett internationellt bolag med en världsledande produkt och med fokus på utveckling och ny teknik? Vill du bo och leva längs den härliga Hälsingekusten? Ta möjligheten och skicka in din ansökan.

Under året har Holmen bland annat prisats som karriärföretag, en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare och global ledare inom hållbarhet.

Din nästa arbetsplats?
Holmen Iggesund tillverkar världsledande kartong under varumärket Invercote. Förpackningar av vår kvalitetskartong är en viktig del av köpupplevelsen för våra kunders kunder. Vi är en internationell och hållbar verksamhet med stora utvecklingsmöjligheter för alla medarbetare. Vi värdesätter våra medarbetare och produkter högt. Hos oss jobbar idag omkring 750 medarbetare. Vårt bruk finns vid Hälsinglands kust, 9 kilometer söder om Hudiksvall.

Din framtida utmaning
Vi söker nu en underhållsingenjör till avdelningen Underhåll (kartongmaskinen) inom Holmen Iggesund. I din roll kommer du att säkerställa att underhållsverksamheten bidrar till optimal driftsäkerhet och underhållseffektivitet. Som underhållsingenjör samverkar med tekniker, ingenjörer, operatörer, konsulter, entreprenörer och leverantörer.

Arbetsuppgifterna består av:

  • Analysera och klassificera orsaker till produktionsförluster, föreslå åtgärder och genomföra förbättringar för utrustning och arbetsmetoder.
  • Analysera tekniska fel och störningar på utrustning.
  • Analysera driftsäkerheten och utfall av utförda åtgärder.
  • Upprätta underhållsplaner samt optimera reservdelshållning.
  • Stopplanering (optimera säkerhet och effektivitet, hålla koll på kostnader samt dokumentation).
  • Föreslå, prioritera och skapa underlag för större reparationer och investeringar ur ett UH perspektiv.
  • Följa upp entreprenörers utförda arbeten och serviceavtal.
  • Vara tekniskt stöd till drifts- och övrig underhållsorganisation.
  • Underhållsdokumentation.

För att lyckas i rollen
För att lyckas i rollen tror vi att du har en teknisk ingenjörsutbildning i botten med inriktning exempelvis inom maskinteknik samt några års erfarenhet av arbete med likvärdiga arbetsuppgifter. Meriterande är om du tidigare arbetat med IFS. Goda kunskaper i svenska samt engelska är ett krav.

Du är en idérik person med positivt förhållningssätt och fokus på lösning. Du tycker om att analysera, prioritera och fatta beslut. Du agerar tidigt för att möta ändrade förutsättningar. Du har lätt för att samarbeta och en god förmåga av att kommunicera. Vidare bidrar du aktivt till en trevlig och säker arbetsmiljö. Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper vid anställning.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Iggesunds Bruk arbetar du i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring. Vi erbjuder ett mycket varierande, fritt och ansvarsfullt arbete. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar. Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill jobba i ett internationellt företag med utvecklande arbetsuppgifter, men ändå ser fördelar med att verka och bo på en mindre ort.

Vi får skogen att växa och ge
Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Premiumkartong för medvetna varumärken
Holmen Iggesund utvecklar premiumkartong till förpackningslösningar inom exempelvis kosmetik, elektronik, läkemedel och livsmedel. Våra produktfamiljer Invercote och Incada passar medvetna varumärken med höga ambitioner, tack vare slitstyrkan, de goda designegenskaperna och det låga klimatavtrycket. Vi använder färska fibrer från hållbart brukade och certifierade skogar. Våra anläggningar för produktion och förädling ligger i Iggesund och Strömsbruk, Sverige, samt i Workington, Storbritannien.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt