Hudiksvall

Holmen Iggesund söker Sustainability Manager

Har du ett intresse för hållbarhet? Vill du vara med och göra skillnad i den gröna omställningen? Tycker du om att bevaka trender, analysera information och presentera dina upptäckter i tal och skrift? Läs vidare!

Din nästa arbetsplats?
Holmen Iggesund tillverkar världsledande förpackningskartong som används av många av världens mest välkända varumärken, mycket tack vare våra produkters fina hållbarhetsprestanda. Vi säljer våra varor över hela världen till medvetna och intresserade kunder.

I trivsamma lokaler på Holmen Iggesunds huvudkontor sitter hållbarhetsteamet som du skulle bli en del av. Här hjälper vi, tillsammans med övriga funktioner inom affärsområdet, våra kunder till hållbara affärer. Under samma tak som hållbarhet sitter även företagets kommunikation och marknadsföring, affärsutveckling, samt ekonomi- och logistikfunktionerna. Här har du alltid nära till kunniga och engagerade kollegor. Viljan att göra ett bra jobb och bidra till en hållbar framtid är tydlig. Allt som allt är vi drygt 70 medarbetare i huset och totalt ca 900 på orten.

Din framtida utmaning
I rollen som Sustainability Manager ingår du i teamet som utvecklar och kommunicerar Holmen Iggesunds hållbarhetsarbete. Arbetet omfattar hållbarhet i ett mycket brett spektrum, från skog till färdiga förpackningar. Ditt bidrag blir bla att hjälpa oss förstå omvärldens hållbarhetskrav och därifrån bidra till att hantera kraven på olika sätt. Särskilt fokus ligger idag på klimatfrågorna.

Din utmaning kommer också att bestå i att assistera våra kunder att göra hållbara val genom att förse dem med siffror och kunskap. Många vill idag byta ut sina plastförpackningar men behöver ofta assistans i skiftet till vår kartong. Dina kontaktytor kommer finnas inom vår egen försäljningsorganisation och våra kunder runt om i världen. Dessutom kommer du att jobba med fabrikernas hållbarhetsansvariga, produktchefer, marknadsföringsavdelningen och externa resurser såsom miljökonsulter.

Arbetsuppgifter

  • Assistera egna organisationen och kunder med hållbarhetsdata och svar på frågor kring hållbarhet.
  • Förmedla omvärldens hållbarhetskrav, nya tankar, data, uppslag och trender i gruppen och den egna organisationen.
  • Hjälpa till att utveckla kommunikation för att föra våra budskap vidare.
  • Genomföra presentationer och hålla utbildningar (via web, vid kundbesök i Iggesund eller hos kunder)
  • Vara delaktig i formell hållbarhetsrapportering så som carbon footprint, GHG protokollet, CDPs klimatredovisning och Ecovadis för helhetsrapportering.

Stor möjlighet finns att inom ramen för rollen växa och utveckla specialområden utifrån dina intressen och din fallenhet.

En del resor (främst utanför landet) ingår i jobbet

För att lyckas i rollen
För att lyckas i rollen tror vi att du behöver en bred allmänkunskap samt ett stort intresse inom hållbarhet. Du bör vara uppdaterad på relevanta begrepp och frågeställningar och ha grundläggande kunskaper inom klimat och hållbarhetsrapportering (så som LCA, Carbon footprint, Scope 1,2,3 etc). Fördjupade kunskaper inom området samt erfarenhet av att utföra beräkningar är meriterande.

Ett öppet sinne för att kunna se hur förändringar i omvärlden kan komma att påverka oss är viktigt. För att känna att du hamnat rätt tror vi också att du finner glädje i att förmedla kunskap i presentationer och använder dig av ett pedagogiskt uttrycksätt. För att lösa både företagets och världens utmaningar behöver vi samarbeta, tex med leverantörer och kunder, därför behöver du ha ett ödmjukt förhållningssätt som inbjuder till eget och andras lärande.

Utbildning och/eller tidigare erfarenhet inom hållbarhet, projektledning eller kommunikation, samt specialkunskap inom papper/förpackningar är meriterande men åtminstone 5-10 års erfarenhet från industriell verksamhet tror vi krävs.

Inom hållbarhetsteamet hjälps vi åt att hantera arbetsuppgifterna, utbyter erfarenheter och driver arbetet framåt tillsammans. Därför är jobbet i huvudsak förlagt till huvudkontoret i Iggesund där vi enkelt kan samarbeta inom teamet och med andra delar av organisationen. Eftersom du blir en del av en mindre arbetsgrupp lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och samarbetsförmågor.

Högskole-/universitetsutbildning, b-körkort och mycket goda kunskaper i svenska och engelska är krav.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder ett varierande, fritt, utvecklande och viktigt arbete. Hos oss får du det bästa av tre världar:

1) Du kommer till en mindre, prestigelös lokal organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande där alla drivs av vårt mantra ”kvalitet i allt vi gör”.
2) Du kommer jobba med världen som arbetsfält då våra kunder finns från Tokyo till Kalifornien. Du kommer träffa dem både när de besöker oss eller när vi besöker dem.
3) Dessutom finns styrkan som del i Holmenkoncernen med bredd och musklerna att genomföra förändring. Vi ger möjligheter att växa och du har mycket goda karriärmöjligheter.

Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill jobba med meningsfulla arbetsuppgifter i ett internationellt företag men ändå ser fördelar med att verka och bo på en mindre ort med närhet till natur och hav.

Ansök redan idag!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons