Holmbergs investerar för ”book of one”

Holmbergs i Malmö har nyinvesterat i utrustning speciellt anpassad att producera böcker i ett exemplar per order – man kallar det book of one. Det är med detta koncept man tänker sig att ”möta framtidens bokmarknad” genom att minska kundernas lager, sänka kostnaderna och förkorta leveranstiderna skriver man i ett meddelande. – Holmbergs producerar böcker…

Holmbergs i Malmö har nyinvesterat i utrustning speciellt anpassad att producera böcker i ett exemplar per order – man kallar det book of one. Det är med detta koncept man tänker sig att ”möta framtidens bokmarknad” genom att minska kundernas lager, sänka kostnaderna och förkorta leveranstiderna skriver man i ett meddelande.

– Holmbergs producerar böcker på ett sätt som är unikt i de nordiska länderna, säger Håkan Ahlberg, försäljningschef för Commercial Print på Canon som har sålt utrustning och mjukvara. Med utrustningen kan Holmbergs producera upplagor på 2 500 böcker ner till endast ett exemplar per beställning.

Prognosen för 2015 ligger på 3 000 unika titlar per dag.

Med mjukvaran Prisma Production för automatisering av flödet, inkjet-tryckpressen Océ ColorStream 3500 och efterbehandlingsutrustningen Lasermax StreamFolder & Cutter har man alltså nu byggt upp en ännu mer automatiserad produktion för produktion av en bok i taget.

Holmbergs är ett av Sveriges 20 största tryckerier, inom marknadskommunikation och förlagsprodukter, och ägs sedan några år tillbaka av den spanska grafiska koncernen Service Point.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se