Högsta betyg från kunderna i test av återbrukbara förpackningar inom e-handel

Royal Canin Repack
Repack

Projektet är redan igång i Sverige.

Vill du fortsätta läsa?

Den här artiklen är en del av Branschkoll Print. Vill du läsa den tecknar du en prenumeration nedan eller loggar in om du redan har en.

Välj hur du vill prenumerera på Branschkoll

Det finns två olika prenumerationer att välja på. Oavsett så ingår inloggning till alla på ditt företag.

PRINT, PACK & ETIKETT (Inkl. Promotion)
1.400 kr/månad Läs allt på Branschkoll om tryckeri-, pack & etikett samt produktmedia.
promotion
Från: 298 kr/månad Läs allt vi skriver om produktmediabranschen

Way Out West sålde secondhand-kläder som festivalmerch

wow

Kläderna som såldes var återvunna klädesplagg från secondhand-affärer eller kläder som besökarna själva tagit med sig för att få förädlade på plats.

redaktionen@branschkoll.se

Påhlsons Daylight släpper ny webbshop tillsammans med välgörenhetsorganisation

gavar pahlsons
Ämnen i artikeln: Påhlsons Daylight

Påhlsons Daylight fortsätter på den inslagna vägen med webbshoppar åt stora organisationer där privatpersoner kan handla produktmedia.

Ämnen i artikeln: Påhlsons Daylight
redaktionen@branschkoll.se

Unitedprofile flyttar in i unik byggnad – Byggt sitt konferensrum på en scen där Palme stått

up folketshus
Ämnen i artikeln: Unitedprofile

Byggnaden Unitedprofile håller till i sedan ett tag tillbaks är det 110 år gamla folket hus i Öststjärna, Gagnef som bolaget förvärvat och renoverat för att passa deras verksamhet.

I den stora salen finns en scen med en väggmålning av Erik Lund, på scenen ska enligt uppgift både Lil Babs och Olof Palme stått. På golvet framför sitter nu ett gäng it-utvecklare och övervakar det digitala säljflödet av profilprodukter i Sverige.

Huset som alltså är byggt 1912 har nu renoverats av Unitedprofile för att passa deras behov och skapa en härlig atmosfär för de 16 av bolagets medarbetare som arbetar på kontoret i Dalarna.

– Vi har totalrenoverat, ny ventilation, el, kök, solpaneler, ytskikt. Men i renoveringen har vi ändå haft med oss byggnadens historia och därför sparat originaldelar, så som scenen och dess stora målning samt väggmålningarna i stora salen, säger Emil Naula, kommunikationsansvarig på Unitedprofile till Branschkoll och fortsätter:

– Stora salen där vi sitter är ett öppet kontorslandskap, men välplanerat med akustikpanel och skärmväggar, och ytterligare ljuddämpning är på väg. Här finns också två inglasade kontor för de som pratar mycket i telefon. Vidare är har vi förvandlat scenen till ett inglasat mötesrum främst för interna möten för olika avdelningar på företaget.

Koppla av i den gamla biljettluckan eller spela pingis bredvid matsalen

up folket2
Till vänster syns det renoverade köket med anslutande pingisbord och till höger en bättre bild av scenen med dess väggmålningar och de inglasade konferensrum man byggt uppe på scenen där Palme enligt uppgift ska ha stått.

Förutom arbetsplatserna har man ett nyrenoverat kök med en altan i anslutning och så finns det pingsbord både inne och utomhus. Dessutom finns det ett vilorum för massage eller om man bara behöver koppla av. Skärma av sig går också att göra i den gamla biljettluckan dit man kan springa undan för att ta samtal eller få space.

På ovanvåning håller man bland annat på att bygga upp ett träningsrum både för gruppträningar och individuellt. Och så finns det där en balkong som ska fungera som en ”fokus-zon”.

– I och med flytten har vi äntligen fått möjlighet att bygga upp vår arbetsmiljö mer eller mindre från grunden efter våra behov. Vi har ju vuxit en hel del på senaste och nya lokaler har behövts ett tag, säger Emil Naula avslutningsvis.

up 3
Bild före och efter där man kan se några av de omfattande renoveringar som gjorts.
Ämnen i artikeln: Unitedprofile
redaktionen@branschkoll.se

Maersk gör jungfrufärd med världens första metanoldrivna containerfartyg – profilprodukter från PF i lasten

maersk laura
Ämnen i artikeln: PF Concept

Nyss gick jungfrufärden för Maersk fartyg Laura Maersk som enligt uppgift är världens första metanoldrivna containerfartyg och med i lasten fanns profilprodukter från PF Concept.

Ämnen i artikeln: PF Concept
redaktionen@branschkoll.se

Textilindustrin kräver mer hållbara (läs digitala) etiketter – etiketterna sträcker sig till månen 12 gånger om

qr code

Enligt branschens uppskattningar leder de nuvarande kraven på märkning till produktionen av cirka 9,2 miljoner kilometer etikettband varje år

redaktionen@branschkoll.se

Lager 157 fortsätter expandera i Norden

Ämnen i artikeln: Lager 157
Ämnen i artikeln: Lager 157
redaktionen@branschkoll.se

Sportvarumärket Champion kan vara till salu

Champion 1800
redaktionen@branschkoll.se

Xerox kommer inte till Drupa – hallen på väg att bli uppbokad av andra

drupa16 jv9325
Ämnen i artikeln: Xerox

Förra veckan publicerades utställarlistan – och hallplanen för Drupa nästa år – och då visade det sig att Xerox drar sig ur mässan.

Ämnen i artikeln: Xerox
redaktionen@branschkoll.se

Han tar över vd-stolen på Nordic Carton

eric blix Nordic Carton
Ämnen i artikeln: Nordic Carton

Erik Blix blir vd på Malmöföretaget från och med den 2 oktober.

Nordic Carton som är leverantör av kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny vd.

Erik har lång erfarenhet som vd för tillverkande företag, han har bland annat jobbat på Nederman och Heatex AB. Närmast kommer han från Regstans Produktion AB där han var vd och jobbat med omfattande expansionsprojekt inom verkstadsindustrin.

– Det sker stora förändringar inom förpackningsbranschen drivet av att varumärkesägare ställer höga krav på hållbara förpackningar. Det skall bli mycket spännande att få ansvar för ett företag som tillverkar förpackningar av de mest hållbara materialen, kartong och papper från svensk skog, säger Erik i ett meddelande.

Nordic Carton har under de senaste åren haft en stark tillväxt och utvidgat såväl sina kommersiella ambitioner som den tekniska kompetensen.

– Ambitionen är att fortsätta växa och bygga ett företag som ligger i framkant med förpackningar till de marknadssegment som vi valt att serva med våra produkter och kompetens, avslutar Erik.

Nuvarande VD Claes-Göran Vigstrand går nu i pension.

– Vi tackar Claes-Göran för de mycket stora insatser han gjort under sina år på företaget och önskar honom all lycka till i framtiden, samtidigt som vi ser fram emot att få utveckla företaget vidare tillsammans med Erik, säger Per Lundeen, styrelseordförande i Nordic Carton.

Ämnen i artikeln: Nordic Carton
redaktionen@branschkoll.se

Gratis kurs i AI – programmera ditt företag in i framtiden

MY AI

”Det här är en omtumlande utveckling – för den som är med på tåget finns chans till många nya affärsmöjligheter.”.

AI bryter igenom inom allt fler områden. Inte bara texter och bilder utan nu även inom programmering. Detta öppnar upp för långt fler yrken och branscher att på egen hand bygga egna appar och datorlösningar.

Be AI skriva ett program, så svarar den inom några sekunder inte bara med programkoden utan också med instruktioner om var och hur du lägger in koden för att det ska fungera.

– AI kommer inte ta ditt jobb, men någon som kan AI kommer göra det, säger Claes Magnusson som är rektor på Malmö Yrkeshögskola.

Under hösten erbjuder Malmö Yrkeshögskola en kort distansutbildning inom AI-assisterad programmering och moderna programspråk. Kursen är godkänd, kostnadsfri och upplagd så att det går att fortsätta arbeta samtidigt med studierna.

– Det här är en omtumlande utveckling, säger Claes Magnusson, som kommer visa möjligheterna på Print Next 30 november. Allt är inte perfekt ännu, men vi vet alla hur snabbt utvecklingen går. För den som är med på tåget finns chans till många nya affärsmöjligheter. 

En företagare behövde ett nytt bokningssystem vilket denne kunde skapa på femton minuter. Att få fram kod för en enklare app för AppleWatch tog under 180 sekunder.

– Som med annan AI är inte allt perfekt ännu, men vi vet hur snabbt utvecklingen kommer att gå, säger Claes Magnusson. Börja fundera redan nu hur dessa möjligheter kommer påverka dig, ditt yrke och din verksamhet.

Utbildningen startar den 9 november och du anmäler dig på my.se/mp

redaktionen@branschkoll.se